szczurek_1979 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Witam szanowne grono forumowiczów...Moje pytanie i prośba może nie jest związane bezpośrednio ze sprzętem poszukiwawczym, ale może ktoś mi coś dordzi.Od jakiegoś czsu jestem użuytkownikiem telefonu z nawigacją Nokia 6210 Navigator i szukam jekiegoś oprogramowania które chodziło by na tymże telefonie a było by pomocne w poszukiwaniach. Macie jakiś pomysł???
lv426 Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 trekbuddy.net aplikacja Open Source. Ja tego używam i uważam, że jest świetna. W miarę łatwo i szybko można zrobić dowolną mapę z Google Eearth, Zumi czy czegokolwiek innego, również historyczne.
samgnus Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Co oznacza określenie Open source?cyt. - generalnie wyrażenie open source odnosi się do programów, których kod źródłowy jest udostępniony do podglądu i modyfikacji dla użytkowników i dystrybutorów (od zawsze twórcy prawnie zastrzeżonego oprogramowania uniemożliwiali zaglądanie do kodu źródłowego). Oprogramowanie typu open source jest przeważnie rozwijane przez wolontariuszy i udostępniane za darmo.Trekbuddy.net jest oprogramowaniem darmowym...
lv426 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Do trekbudy są również gotowe mapy całej Polski. Można je kupić przez net w firmie Galileos. 25 zł za CD. W takim wypadku pozostaje jedynie zainstalować trkebuddy na komie i wgrać mapę. Ale zaletą tego programu jest właśnie możliwość zrobienia sobie dowolnej mapy samemu. Ceną za darmowość jest nieco trudniejsza obsługa. Przez torrenta można ściągnąć jakiegoś TomToma czy inne ale nie wiem jak się sprawdzają.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.