EAGLE11 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 Dziś trafiłem na (chyba, bo jeszcze nie oglądałem) ciekawy program na BBC Knowledge. Nazywa się Wyprawy w czasie" wg.reklamy grupka ludzi szuka śladów historii" tzn.kopią w ciekawych miejscach, chcą sprawdzić czy w kilka dni(?) da się coś ciekawego znaleźć. Program realizowany jest chyba w Anglii, więc raczej nie mają problemów z archeo. Zapowiada się dosyć ciekawie...Oglądał ktoś to może wcześniej?Jest m.in dziś o 18:00 i 1:45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 tak...już parę lat temu był ten program, chyba na Discovery i wersji polskiej. ciekawy i interesujący-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Dokładnie na discovery to było o ile pamietam w 2001 lub 2002 ogladałem ostatni raz pozdro.A program fajny.Wpolsce nic nie wolno. Było nie minelo" nie wiadomo kiedy leci i gdzie masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus94 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 program w oryginale nazywa sie Time Team. Mozna znalezc na jutjubje. Bardzo ciekawy. I nie boja sie wykrywaczy metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 Zatem tak jak pisałem na BBC Knowledge dziś jest, w polskiej wersji językowej oczywiście. I to chyba nawet początek serii (nie pierwszy odcinek, ale jeszcze kilka powinno być). Zatem polecam go od siebie i dziękuje za info od starych wyjadaczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Było nie minelo" to nigdy nie wiadomo kiedy bylo nadawane.No przynajmniej w regionalnej Lubuskiej puszczali jak im sie chcialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 Oglądałem i powiem, że wrażenia bardzo pozytywne, robią dużo ciekawych rzeczy ;)To był pierwszy odcinek serii, więc jeszcze sporo jest do obejrzenia.Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo ciekawe, dla miłośników historii Anglii, archeologii średniowiecznej i starożytnej. Oglądałem kiedyś wszystkie odcinki. Członkiem ekipy, a zarazem prowadzącym jest Tony Robinson, brytyjski aktor, pisarz i dziennikarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Było, nie minęło" leci w sobotę o 15.00 na TVP Info. Bardzo fajny program, który prowadzi historyk, dziennikarz Adam Sikorski. Program skierowany do młodych widzów, którzy chcą poszerzyć swoje historyczne zainteresowania. Prezentuje sensacyjne wydarzenia historyczne, najczęściej mało znane i kontrowersyjne.Polecam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Adamusek! przejrzyj sobotni program TVP Info. Zachęcam. Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 mek100 program to jedno,a rzeczywistość to drugie. Temat yło nie mineło" był już wałkowany na forum, nie powtarzajmy się.Link do dyskusji:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=333170#824201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Inteligencja się odezwała:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.