Cowboys From Hell Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 Witam.Proszę o wydatowanie tego słupka i jak to możliwe jakieś informacje.
Cowboys From Hell Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 Właśnie najgorsze jest to że stoi w polu między dwoma wioskami i nie wiem do czego służył.Przeważnie spotykam słupki graniczne które są czyste lub jest wyryty tylko krzyż, a ten jest inny.Wydaje się być dużo starszy.
Gustek Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Podobne kamienne słupki (kilkanaście szt) są w lesie na pn stokach Jaroszowickiej Góry koło Wadowic .Słupi te mają wyryty znak gwiazdy z półksiężycem i numery.Prawdopodobnie są to słupki graniczne posiadłości osadników tatarskich którzy się tu osiedlili.
Cowboys From Hell Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 Witam.Proszę o wydatowanie tego słupka i jak to możliwe jakieś informacje.
Cowboys From Hell Napisano 8 Luty 2010 Autor Napisano 8 Luty 2010 Postaram się, ale jak ludzie potrafią wywozić takie przedmioty jak np. napis ARBEIT MACHT FREI to będzie trudno:/ PZDR
Autsajder68 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 ...więc Ty uchowaj go w tym samym miejscu dla potomnych przed jakimiś łachudrami łasymi na łup...Pozdrawiam.
grove3 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Ja myślę że prędzej ty sobie sam odpowiesz na pytanie wiedząc gdzie stoi . No chyba że po sylwku jeszcze nie doszedłeś do siebie i nie chce się poszukac wiadomości
Cowboys From Hell Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Dzięki za informację.Podejrzewam że się uchował po dziś dzień, ponieważ zarósł krzakami i ludzie zrobili sobie w tym miejscu śmietnik :/Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam...Kacper
Pytanie
Cowboys From Hell
Witam.
Proszę o wydatowanie tego słupka i jak to możliwe jakieś informacje.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.