coriolan Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Nic podobnegohttp://www.glossary.ru/cgi-bin/gl_sch2.cgi?RNgxrlktoqo
Cpt.Nemo Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 В гражданском праве различают наследников по закону и наследников по завещанию. To wlasnie cytat ze wskazanego przez Ciebie adresu :)W prawie cywilnym rozrozniamy spadkobiercow z przyczyn prawnych i spadkobiercow z powodow testamentu.Uwierz mi ze wiem co pisze, wiele lat tam przemieszkalem :)Наследник по завещанию - лицо в пользу, которого совершено завещаниеSpadkobierca testamentowy - osoba na korzysc ktorej sporzadzono testamentВ РФ при наследовании по закону наследниками в равных долях являются: - в первую очередь: дети, супруг и родители наследодателя; - во вторую очередь: полнородные и неполнородные братья и сестры наследодателя, его дедушка и бабушка как со стороны отца и со стороны матери; - в третью очередь: полнородные и неполнородные братья и сестры родителей наследодателяA tu juz mi sie nie chce pisac ale sam doczytasz, ze wyraznie o sprawy spadkowe chodzi i kto jest spadkobierca z urzedu.
coriolan Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Na dole:Towarzystwo Parowej Fabryki Samowarów następców Wasilija Stiepanowicza Bataszewa w Tule"Fabryka założona 1898,wybudowana około 1900r.
levin Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Товарищества паровой самоварной фабрики наследников Василия Степановича Баташева в Туле" dokładnie tak jak kolega mówi
kadet Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 skoro wybudowano 1900 r to czemu jest 1895 ??
levin Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 a ja przecztałem na stronie tej fabryki ze pierwszy samowar powstał w 1778.
coriolan Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 Na górze widoczny początek tekstu Statut..."i na końcu ..1898" B 1898 году утвержден устав "Товарищества паровой самоварной фабрики наследников Василия Степановича Баташева в Туле. Новая фабрика была выстроена в конце XIX века в Туле на Грязевской улице (теперь улица Лейтейзина, дом №12). Это была первая самоварная паровая фабрика России."W 1898 roku zatwierdzono statut "Towarzystwa../dalej nazwa jak w mojej odpowiedzi/.Nowa fabryka została wybudowana w końcu XIX w. w Tule przy ulicy Grjaziewskoj /Błotnej/ - obecnie ulica Lejtejzina nr 12.To była pierwsza parowa fabryka samowarów w Rosji"
kadet Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 wielkie dzieki kolego masz spora wiedze na ten temat dzieki
Pytanie
kadet
proszę o przetłumaczenie tego napisu
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.