adk11 Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 Witam Proszę o identyfikację co to za żeton i z jakiego okresu pochodzi. Znaleziony na starej carskiej strzelnicy.
tyfus Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 druga stronapozwoliłem sobie poprawić twój wątek.adk11 - na tej stronie, na samym dole jest instrukcja dodawania zdjęćhttp://www.odkrywca.pl/forum.phpnastępnym razem umieszczaj fotki w jednym wątku, a nie zakładaj dwóch, ok ?-pozdro-
coriolan Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 Tradycyjny" odczyt to 3 стрелковый батальон 3 batalion strzelecki.Z kolei powiązanie ze strzelnicą - сртельбище,strzelnica,wydaje się naciągnięte. Stawiam na kantynę batalionu strzeleckiego.
adk11 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Ok. Tak chciałem ale coś mi się zgubiło. :-( już ok. -----Co do tego żetonu może wiesz jaki on nominał przedstawia 5 Kopiejek ? 5 Rubli ? 5 czegoś tam - jaki miał przelicznik... i czy tylko mógł być używany w jednej jednostce wojskowej, do której był przypisany ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.