mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 Witam Ostatnio w rece wpadl mi taki okaz Poprzedni wlasciciel czyscil go mechaniczne ze smoly z nie najlepszym skutkiem flagi bal sie odczyszczac aczkolwiek zaczal Prosze o rady jam mozna usunac smole w flagi nie niszczac farby chetnie bym tak zostawil ale z przodu flaga nie jest prawie wcale widoczna pozdrawiam i prosze o rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 orzelek z wyrytym AK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 według mnie najlepiej użyć jakiejś chemii specjalnie do tego przeznaczonej ale nie będe wymieniał nazwy aby nie robić kryptoreklamy na forum:)ale wystarczy wpisac na wyszukiwarce ozpuszczanie smoły" i coś powinno wyskoczyc:)z innych sposobów można polecić benzynę ekstrakcyjna która ładnie rozpuści smołę ,ale niewiem co z farba;/ pozostaje jeszcze masło które też dobrze usuwa smołę i łatwo da się usunąć jakimś detergentem:)pozdrawiam mikus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 a jak uzyc tego masla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 Z tego, co wiem. Kupujesz kostkę normalnego, tłustego PRAWDZIWEGO masła i nacierasz sprzęt. Później zmywasz ciepłą wodą. I do skutku. Tłuszcz tłuszczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felczer Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Witam. Można spróbować użyć środek do usuwania śladów smoły, smarów, owadów i kup ptaszęcych" z karoserii samochodowej. Dostępny na stacjach paliw. Skoro jest łagodny dla lakieru i plastików to może i tu nie narobi szkód? Na wszelki wypadek lepiej przeprowadzić próbę. Np. psiknąć na patyczek kosmetyczny i nanieść punktowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Kupujesz kostkę normalnego, tłustego PRAWDZIWEGO masła i nacierasz sprzęt"Wiem o co Tobie chodzi, ale przyznasz że brzmi trochę dwuznacznie. Uśmiałem się do łez...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 24 Grudzień 2009 Share Napisano 24 Grudzień 2009 heheheheh dobre :D:D:D nie ma jak dobrze natłuścić sprzet :D sorki za OT ale musiałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Grudzień 2009 Share Napisano 24 Grudzień 2009 toć na sucho to i na pustyni nie da rady ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 24 Grudzień 2009 Share Napisano 24 Grudzień 2009 Bywa :D Przynajmniej naturalnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 27 Grudzień 2009 Share Napisano 27 Grudzień 2009 wiem ze OT ale nie mogę się powstrzymać. Piękny.pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.