mar02 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Witam Ostatnio w rece wpadl mi taki okaz Poprzedni wlasciciel czyscil go mechaniczne ze smoly z nie najlepszym skutkiem flagi bal sie odczyszczac aczkolwiek zaczal Prosze o rady jam mozna usunac smole w flagi nie niszczac farby chetnie bym tak zostawil ale z przodu flaga nie jest prawie wcale widoczna pozdrawiam i prosze o rade
mikus_t Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 według mnie najlepiej użyć jakiejś chemii specjalnie do tego przeznaczonej ale nie będe wymieniał nazwy aby nie robić kryptoreklamy na forum:)ale wystarczy wpisac na wyszukiwarce ozpuszczanie smoły" i coś powinno wyskoczyc:)z innych sposobów można polecić benzynę ekstrakcyjna która ładnie rozpuści smołę ,ale niewiem co z farba;/ pozostaje jeszcze masło które też dobrze usuwa smołę i łatwo da się usunąć jakimś detergentem:)pozdrawiam mikus
Teges Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Z tego, co wiem. Kupujesz kostkę normalnego, tłustego PRAWDZIWEGO masła i nacierasz sprzęt. Później zmywasz ciepłą wodą. I do skutku. Tłuszcz tłuszczem.
felczer Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Witam. Można spróbować użyć środek do usuwania śladów smoły, smarów, owadów i kup ptaszęcych" z karoserii samochodowej. Dostępny na stacjach paliw. Skoro jest łagodny dla lakieru i plastików to może i tu nie narobi szkód? Na wszelki wypadek lepiej przeprowadzić próbę. Np. psiknąć na patyczek kosmetyczny i nanieść punktowo.
R51 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Kupujesz kostkę normalnego, tłustego PRAWDZIWEGO masła i nacierasz sprzęt"Wiem o co Tobie chodzi, ale przyznasz że brzmi trochę dwuznacznie. Uśmiałem się do łez...Pozdrawiam
Diago Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 heheheheh dobre :D:D:D nie ma jak dobrze natłuścić sprzet :D sorki za OT ale musiałem :D
8total4 Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 toć na sucho to i na pustyni nie da rady ;)
fanatyk Napisano 27 Grudzień 2009 Napisano 27 Grudzień 2009 wiem ze OT ale nie mogę się powstrzymać. Piękny.pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.