blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 Witam wszystkich serdecznie!Ostatnio zakupiłem kilaka klamerek stalowych WH i mam w związku z nimi pytanie do Was.Klamry były moczone w ropie lub w czymś takim,dlatego też chyba zmieniły kolor na czarny???Awersy klamer są w słabych stanach choć mam nadzieję że choć trochę uda mi się je doczyścić.Natomiast z tyłu widać wszystko w miarę ładnie.Mam do Was pytanie.W jaki sposób je teraz zacząć czyścić??Zastanawiam się nad kwasem szczawiowym lub elektrolizą.Zobaczcie fotki i może coś podpowiecie.Z góry dziękuję!Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 proponuje elektrolize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 witaj!elektroliza nie zniszczy bardziej???Nawet teraz wyglądają dość ładnie od strony rewersu.Nie pojawią się wżery itp?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 W miejscach gdzie są widoczne purchle na pewno jakieś wrzerki będa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2009 A jak to będzie wyglądać po moczeniu w kwasie szczawiowym??Jakieś sugestie??Wiem że te klamerki to nie rewelacja ale chciałbym żeby jak najwięcej było widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Elektroliza pozostwi zdrowy metal. Częśi które składają się z samej rdzy znikną. Nie ma wyjści i trzeba się z tym pogodzić. Trawienie kwasem odradzam, jeszcze mniej zostanie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.