Skocz do zawartości

II RP tablica rejestracyjna - identyfikacja pojazdu

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

proszę o pomoc w próbie zdobycia wiedzy na temat przedstawionej na zdjęciu tablicy rejestracyjnej II RP

Wymiary tablicy 18 x 31 cm
Wymiar liczby 2429 : 8 cm wys x 20 cm dł.

pytania jakie mi się nasuwają :
wojskowa?
Jaki pojazd?
pozostałe informacje...

podświetlenie tablicy odbywa się przez światło ze zdjęcia posiadające dodatkową szybkę

przedmiot przed konserwacją ....

Pzdr

PATRON FWP

Napisano
wychodziło by mi że motocykl, ale jakoś to mocowanie na 2 płaskownikach mi nie leży .....chyba że na koszu by to miało być ...ale to tylko moje gdybania ....nie mam pojęcia ....

PATRON
Napisano
cały czas mi chodzi po głowie że już gdzieś widziałem taką tablicę i jakiś podobny numer .....tylko skleroza jakoś mi doskwiera ....
  • 2 years later...
Napisano
Trochę spóźniona odpowiedź, ale nie do wszystkiego można dotrzeć od razu.

Przed rokiem 1937 tylko motocykle z wózkiem miały tylne tablice. To może tłumaczyć nietypowe mocowanie.

Zresztą numer jest motocyklowy (na 2000 były chyba tylko motocykle). Jaki to dokładnie motocykl – tego chyba się nie dowiemy, jeśli nie zachowało się żadne zdjęcie.
Napisano
dzięki za odpowiedź, tablica cały czas leży u mnie w kolekcji ze znakiem zapytania " marzy mi się zdjęcie z tym numerem ale to chyba płonne nadzieje :-))))

pzdr PATRON
Napisano
niestety ale sprzedawca pinformował że skradziono ją przed dojściem transakcji do skutku o czym poinformował w tydzień po ...czyli kolejny relikt zniknął"...szkoda fajnie by pasowała w pojeżdzie. czyba że zaraz się cudownie odnajdzie gdzie indziej , niestety...life is brutal itd...ale dzięki za pomoc

PATRON

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie