oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Witam.Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem większej części sPzB 41. Pomimo niekorzystnych warunków w jakich przebywała, części stalowe zachowały się nieźle, natomiast kołyska, wykonana ze stopu (aluminium?) rozpadła się. Jako że na zakup oryginalnej kołyski raczej nie liczę pozostaje mi reanimacja tego co zostało i tu moje pytanie czy macie koledzy jakiś pomysł na zrobienie (odtworzenie) tej części? A może jednak jest gdzieś w Polsce egzemlparz możliwy do zwymiarowania?
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Dalsza część. Zastanawiałem się w jakim dziale to umieścić konserwacja czy pojazdy i artyleria, może Admin zdecyduje.
huk 100 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 witam gratuluje - twoje IP też jest do z wymiarowania :):) -pozdro
Skok Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Huk ja na tych fotkach nigdzie nie widzę istotnych części :-) To tylko podstawa.Kol. Oseledes gratuluje konkretnego fanta. Szczerze zazdroszczę :-)Pozdr
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Nie popadajmy w paranoję, każdy jest do zwymiarowania kol huk 100
misio3 Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 ciekawa broń ten sPzB . Przede wszystkim brzydka jak noc hehehehehe - ale to nadaje jej specyficznego uroku dla wszytskich dziwedeł.Z tego co posiadasz nie widzę możliwości - dosztukowania ubytków i brakujących detali. Co innego gdyby to nie był stop i w dodatku alu. Można masą żywiczną - ale ja bym sie w to nie bawił. Resztę bym traktował jedynie jako materiał porównawczy - tzw. punkty odniesienia. Na podstawie tego oraz zdjęć można wykonac rekonstrukcję tej rusznicy. Oczywiście replikę :o). Dużo by pomogły jakiekolwiek zdjęcia z Waszych kolekcji - sPzB. Z tego co wiem , był model na małych i dużych kołach. Ja poszperam tu i tam. jak coś znajdę to zamieszczę.
misio3 Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 tu coś nie cos jest : http://forum.valka.cz/viewtopic.php/p/223909#223909W sumie - fajne toto
oseledes Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Napisano 28 Grudzień 2009 Dzięki. Wreszcie jakieś konkrety. Mam fotki wszystkich części kołyski, niektóre wypiaskowane to wyślę Ci na priv i zobaczysz co można z tego zrobić.
kingtiger1965 Napisano 19 Grudzień 2010 Napisano 19 Grudzień 2010 Najlepszym sposobem na rekonstukję tego działka jest zakup modelu firmy did w skali 1/6.Jest super dokładny i z metalu. Pozdrawiam .P.S Sam osobiście posiadam skrzynie amunicyjne,koła i inne elementy tego działka .Koła ewentualnie na wymianę na inne elementy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.