oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 Witam.Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem większej części sPzB 41. Pomimo niekorzystnych warunków w jakich przebywała, części stalowe zachowały się nieźle, natomiast kołyska, wykonana ze stopu (aluminium?) rozpadła się. Jako że na zakup oryginalnej kołyski raczej nie liczę pozostaje mi reanimacja tego co zostało i tu moje pytanie czy macie koledzy jakiś pomysł na zrobienie (odtworzenie) tej części? A może jednak jest gdzieś w Polsce egzemlparz możliwy do zwymiarowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 Dalsza część. Zastanawiałem się w jakim dziale to umieścić konserwacja czy pojazdy i artyleria, może Admin zdecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 tak wyglądała podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 witam gratuluje - twoje IP też jest do z wymiarowania :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Huk ja na tych fotkach nigdzie nie widzę istotnych części :-) To tylko podstawa.Kol. Oseledes gratuluje konkretnego fanta. Szczerze zazdroszczę :-)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2009 Nie popadajmy w paranoję, każdy jest do zwymiarowania kol huk 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 26 Grudzień 2009 Share Napisano 26 Grudzień 2009 ciekawa broń ten sPzB . Przede wszystkim brzydka jak noc hehehehehe - ale to nadaje jej specyficznego uroku dla wszytskich dziwedeł.Z tego co posiadasz nie widzę możliwości - dosztukowania ubytków i brakujących detali. Co innego gdyby to nie był stop i w dodatku alu. Można masą żywiczną - ale ja bym sie w to nie bawił. Resztę bym traktował jedynie jako materiał porównawczy - tzw. punkty odniesienia. Na podstawie tego oraz zdjęć można wykonac rekonstrukcję tej rusznicy. Oczywiście replikę :o). Dużo by pomogły jakiekolwiek zdjęcia z Waszych kolekcji - sPzB. Z tego co wiem , był model na małych i dużych kołach. Ja poszperam tu i tam. jak coś znajdę to zamieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 26 Grudzień 2009 Share Napisano 26 Grudzień 2009 tu coś nie cos jest : http://forum.valka.cz/viewtopic.php/p/223909#223909W sumie - fajne toto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oseledes Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2009 Dzięki. Wreszcie jakieś konkrety. Mam fotki wszystkich części kołyski, niektóre wypiaskowane to wyślę Ci na priv i zobaczysz co można z tego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Laweta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingtiger1965 Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Najlepszym sposobem na rekonstukję tego działka jest zakup modelu firmy did w skali 1/6.Jest super dokładny i z metalu. Pozdrawiam .P.S Sam osobiście posiadam skrzynie amunicyjne,koła i inne elementy tego działka .Koła ewentualnie na wymianę na inne elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.