atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 hej odkrywcy:) chcialem prosic o informacje o tej saperce. Pozdrawiam. Z gory dzieki za pomoc.
herman1984 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Witam,to amerykańska łopatka saperska M43,wzorowana na niemieckiej.Pozdro
herman1984 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Ma jakieś bicia?nie wiem do którego roku je produkowano,ale wydaje mi się,że wojenna:)
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 teraz dzieki twoim namiarom sie przyjrzalem dokladniej. faktycznie jest sygnowana - AMES 1944 no i to oznaczenie z bialej farby na trzonku
necroskop Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Witam.Ładny stan, kolega wytargał taką z gleby w stanie agonalnym. Pytanie skąd w wielkopolsce takie rzeczy? Marek
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 saperka jest na podkarpaciu...odkupiona tanio od znajomego...
herman1984 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Pomoc amerykańska dla armii czerwonej(mogła przywędrować z jakimś ruskim:)),zrzuty dla partyzantki,przyczyn moze być wiele,sam miałem bagnet do garanda wykopany w byłym woj.radomskim.Pzdr
Pytanie
atlantic
hej odkrywcy:) chcialem prosic o informacje o tej saperce. Pozdrawiam. Z gory dzieki za pomoc.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.