ariks Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Puszeczek nie sprzedaję jak sam wiesz bardzo cieżko trafić w kamo ja miałem farta bo w ciagu roku mi te 3 wpałdy :))) Ta od lewej strony zostala znalezion kilka km od granicy francuskiej !
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 naprawdę niezły strzał... ja ogólnie nigdy za puszkami nie byłem do momentu jak wpadła mi w ręce puszka wraz z hełmem luftwafe po jednym wojaku. puszka została bo na niej autograf opisujący jednostkę dlatego jak przedać to najlepiej razem... Wiem jak ciężko fajna puchę znaleźć. A zwłaszcza żeby miała jeszcze kamuflarz, paski i najlepiej kompletną maskę... za taki sprzęt jednak trzeba słono bulić. Gratuluję trafienia. Areak przy okazji daj mi swojego maila bo kurcze pisze do ciebie i pisze i nie odpisujesz a minęło sporo czasu od ostatniej korespondencji...
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 ja trafiłem na taką puszkę. Tak wyglądała jak ją dostałem. Lekkie siknięcie WD40 i przeczyszczenie szmatka usunęło rdzę i wyłoniło jakieś 80% oryginalnego lakieru. Co prawda to nie kamuflarz ale za jakiś czas może coś się lepszego trafi...
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 tak wyglądął hełm przed wyczyszczeniem. Wszystko z jednej stodoły...
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 tak wygląda wszystko po wstępnym natłuszczeniu i posikaniu WD40... Wszystko po jednym wojaku
ariks Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Forester to mój nowy mail parkacamo@op.pl potem przesle ci GG a ty swoje bo tez gdzies mi wcięło !! Co do moich puszek to mam jeszcze 3 komplety z maskami wszystko stan mint albo bdb jedna jest LW bardzo lubie maseczki z ładnymi puszkami brakuje mi tylko Auera !!Moje dwie puszki kamo mają karteczki w środku oraz podpis złonierza na wierzchu puszki zgodny z karteczką w środku ! Na forum poszikiwacza zamiesciłem bardzo dokładne i szczegółowe fotki. Twoje trafienie tez jest super czy ta menazka ma emalie czy farbę ??? W razie czego bede dopiero po 23 niestety praca -)
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 wiesz co nie wiem czy to emalia czy farba. Raczej na farbę to nie wgląda bo jest znacznie grubsze. Jest tam napisane Silesia 1918. Znalezisko bardzo fajne i całość odkupiona od czeskiego wieśniaka podczas krótkiej wizyty na pograniczu Czech, Niemiec i Polski czyli oczy Wałbrzycha :D. Za całość dałem w przeliczeniu okrągłe 320 pln :)
-forester- Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 ale najciekawszy w tym wszystkim jest sam hełm. niestety środek wytargany. co w nim interesujacego? otóż numer seryjny. Najdłuższy jaki kiedykolwiek widziałem i najprostrzy jaki kiedykolwiek widziałem: 1001000". hełm pochodzi z fabryki Quist i jest rozmiaru 64. po bebechach zostały jedynie nierozgięte nity i obręcz zewnętrzna. Reszta chamsko wyrwana...
fanatyk6 Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Tak tak z cytadeli ;) jest tam teraz wystawa na temat polskiej broni panc (modele i kilka elementów polskich pojazdów z II RP).
Albert Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 Oj bede musial sie wybrac na Cytadele. pozdrawiam wielkopolanina :)
-forester- Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 warto odświeżac takie wątki. Hełm jaki tu załanczam jest już co prawda znany z innego wątku ale mimo wszystko zawsze zimowe kamo :). Zamieszczajcie inne wasze fotki !! nie wstydzić się:)
Jo Alois Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 Wszystko o niemieckich helmach na stronie:http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Uniformen/Helme/Stahlhelm.htmJo Alois
Klaus BOLS Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 a temu w glowke zimno było to sobie poradził filcem ;]
słomek von hammerstein Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 mowicie ze spadochroniarz taki drogi a sama skorupa bez fasunku i bez specjalnego kamuflarzu lekko podrdzewiała ile moze kosztowac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.