Skocz do zawartości

hełmy WH/SS w zimie !

Gość ariks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Puszeczek nie sprzedaję jak sam wiesz bardzo cieżko trafić w kamo ja miałem farta bo w ciagu roku mi te 3 wpałdy :))) Ta od lewej strony zostala znalezion kilka km od granicy francuskiej !
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
naprawdę niezły strzał... ja ogólnie nigdy za puszkami nie byłem do momentu jak wpadła mi w ręce puszka wraz z hełmem luftwafe po jednym wojaku. puszka została bo na niej autograf opisujący jednostkę dlatego jak przedać to najlepiej razem... Wiem jak ciężko fajna puchę znaleźć. A zwłaszcza żeby miała jeszcze kamuflarz, paski i najlepiej kompletną maskę... za taki sprzęt jednak trzeba słono bulić. Gratuluję trafienia. Areak przy okazji daj mi swojego maila bo kurcze pisze do ciebie i pisze i nie odpisujesz a minęło sporo czasu od ostatniej korespondencji...
Napisano

ja trafiłem na taką puszkę. Tak wyglądała jak ją dostałem. Lekkie siknięcie WD40 i przeczyszczenie szmatka usunęło rdzę i wyłoniło jakieś 80% oryginalnego lakieru. Co prawda to nie kamuflarz ale za jakiś czas może coś się lepszego trafi...

Napisano
Forester to mój nowy mail parkacamo@op.pl potem przesle ci GG a ty swoje bo tez gdzies mi wcięło !! Co do moich puszek to mam jeszcze 3 komplety z maskami wszystko stan mint albo bdb jedna jest LW bardzo lubie maseczki z ładnymi puszkami brakuje mi tylko Auera !!

Moje dwie puszki kamo mają karteczki w środku oraz podpis złonierza na wierzchu puszki zgodny z karteczką w środku ! Na forum poszikiwacza zamiesciłem bardzo dokładne i szczegółowe fotki.

Twoje trafienie tez jest super czy ta menazka ma emalie czy farbę ??? W razie czego bede dopiero po 23 niestety praca -)
Napisano
wiesz co nie wiem czy to emalia czy farba. Raczej na farbę to nie wgląda bo jest znacznie grubsze. Jest tam napisane Silesia 1918. Znalezisko bardzo fajne i całość odkupiona od czeskiego wieśniaka podczas krótkiej wizyty na pograniczu Czech, Niemiec i Polski czyli oczy Wałbrzycha :D. Za całość dałem w przeliczeniu okrągłe 320 pln :)
Napisano
ale najciekawszy w tym wszystkim jest sam hełm. niestety środek wytargany. co w nim interesujacego? otóż numer seryjny. Najdłuższy jaki kiedykolwiek widziałem i najprostrzy jaki kiedykolwiek widziałem: 1001000". hełm pochodzi z fabryki Quist i jest rozmiaru 64. po bebechach zostały jedynie nierozgięte nity i obręcz zewnętrzna. Reszta chamsko wyrwana...
  • 2 months later...
Napisano

warto odświeżac takie wątki. Hełm jaki tu załanczam jest już co prawda znany z innego wątku ale mimo wszystko zawsze zimowe kamo :). Zamieszczajcie inne wasze fotki !! nie wstydzić się:)

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie