michal1514 Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 Witam ! Jak najlepiej wyczyścić ten bagnet ? myślałem o piaskowaniu ? elektrolize bałbym się na nim zrobić ponieważ jej nigdy nie robiłem, usiał bym pierw poćwiczyć : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 I jeszcze zdjęcie ostrza, dodam, że całośc jest mocna nic się nie sypie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grinch20 Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 WITAM! Ja bym go elektroliza wyczyscił to nie jest nic trudnego i łatwe do opanowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 A jeśli chodzi o piaskowanie ? to można zastosować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Piaskowanie odradzam. Spory ubytek zdrowego metalu, a dodatkowo paskudnie wygląda.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 dawaj go w elektro Prosta sprawa i ladne efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Ja bym polecił kwas szczawiowy ponieważ bardzo ładnie oczyszcza z rdzy ale elektroliza to też świetny sposób i jest tańsza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elandil Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 po szczawiowym będzie zielony:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2009 zielony ? o_O no to jednak będe musiał się wziąść za elektrolize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Jak zielony? Ja już moczyłem kilka przedmiotów i nigdy niezrobiły sie one zielone. Ale uważam że w tym przypadku elektroliza będzie lepsza i tańsza ponieważ kwas szczawiowy najlepiej nadaje sie na przedmioty pordzewiałe na których pod rdzą jest jeszcze farba. Kwas szczawiowy usuwa rdze ale zostawia farbe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.