Skocz do zawartości

Alpaka

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Teoretycznie nic nie musisz zaklejać, amoniak żelaza nie ruszy. Ale kontakt z wodą i suszenie, może jakąś korozję sprowokować, dlatego możesz to zasmarować, albo coś wymyślić np. zalać woskiem ze świecy.
Napisano
zalać woskiem ze świecy...
jeżeli zimna technika wazelina techniczna lepsza...

...Stężenia % uzyskuje się wagowo. Dla 30% > 30gram amoniaku i 70gram wody. Wode można dać obiętośiowo zakładając że 1l to 1kg, jest to wystarczająca dokładność...

huku a może to była ciężka woda" ?
Napisano
wycinasz parę kółek z flaneli i zszywasz a później robisz w środku otwór i przykręcasz zamiast tarczy na szlifierce dodajesz trochę pasty polerskiej -pozdro
Napisano

mam pytanie odnośnie tej klamry Księstwa Hesji -poradźcie moczyła sie 12 godzin w roztworze -co dalej ? oczywiście nie chcę jej polerować ale w zakamarkach rys i wżerów dalej siedzi tlenek -co zrobić ? moczyć dalej ?

Napisano
Mi to wygląda na stalową klamrę, poprzednia też mogła mieć brunatne miejsca, ale to mogło pochodzić od pokrycia cienką warstwą srebra, dokładniej na alpace jest widoczny brunatny tlenek srebra, a tutaj jest chyba tlenek żelaza. Ja bym jej nie ruszał.
Napisano
Jeżeli klamra ma być wyczyszczona to golego metalu to może jakiś płyn do czyszczenia miedzi i jej stopów? Z czysto domowych sposobów, to ten amoniak był najlepszy niestety.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie