huk 100 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2009 a teraz mi powiedźcie jak wymoczyć alpakową klamrę ale z żelaznymi widełkami ? zalepić je ? zasmarować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Teoretycznie nic nie musisz zaklejać, amoniak żelaza nie ruszy. Ale kontakt z wodą i suszenie, może jakąś korozję sprowokować, dlatego możesz to zasmarować, albo coś wymyślić np. zalać woskiem ze świecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 zalać woskiem ze świecy...jeżeli zimna technika wazelina techniczna lepsza......Stężenia % uzyskuje się wagowo. Dla 30% > 30gram amoniaku i 70gram wody. Wode można dać obiętośiowo zakładając że 1l to 1kg, jest to wystarczająca dokładność...huku a może to była ciężka woda" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2009 kopijnik2 ja też jestem ciężki :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 hm - i ja wiem, i stodoła wie...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 chciałeś powiedzieć -eternit :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 huku, ta flanela to jakiś środek czy po prostu tkaniną?Sorry za laickie pytanie ;))Zdrów.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 wycinasz parę kółek z flaneli i zszywasz a później robisz w środku otwór i przykręcasz zamiast tarczy na szlifierce dodajesz trochę pasty polerskiej -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 mam pytanie odnośnie tej klamry Księstwa Hesji -poradźcie moczyła sie 12 godzin w roztworze -co dalej ? oczywiście nie chcę jej polerować ale w zakamarkach rys i wżerów dalej siedzi tlenek -co zrobić ? moczyć dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Mi to wygląda na stalową klamrę, poprzednia też mogła mieć brunatne miejsca, ale to mogło pochodzić od pokrycia cienką warstwą srebra, dokładniej na alpace jest widoczny brunatny tlenek srebra, a tutaj jest chyba tlenek żelaza. Ja bym jej nie ruszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Może to być jakiś stop żelaza, niklu i chromu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 a ja tam widzę tlenek miedzia charakter zniszczenia-korozji nijak do żelaza nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 magnez tego nie łapie :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Trudno ocenić ze zdjęcia, może to być chromonikiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Tlenku miedzi tam napewno nie ma, bo gdyby był to by się rozpuścił po tak długim moczeniu, może to być np. tlenek chromu, tlenek manganu, może cyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Dzięki wielkie! Zdrów.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Jeżeli klamra ma być wyczyszczona to golego metalu to może jakiś płyn do czyszczenia miedzi i jej stopów? Z czysto domowych sposobów, to ten amoniak był najlepszy niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 toz. że moczyć dalej ? zwiększyć stężenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Ja bym pobawił się włókniną na mokro. Właśnie tak aby wybrało z zakamarków.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Jeśli moczenie coś daje można moczyć, ale jak stan się nie poprawia to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2009 moczyłem następne 12 godzin nie wiele pomogło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.