jaro1979 Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 WitamChodze ja sobie od 1,5 roku z Garrecikiem i generalnie nie narzekam ale ostatnio uznalem ze w sumie za gleboko to ja raczej nie kopie, zwlaszcza w lesie. Zaczalem sie zastanawiac nad zamiana na cos glebszego" i skuteczniejszego. Rozpatruje na dzien dzisiejszy nastepujace opcje (kwota jaka chce wydac to 700-1000 zl max, oczywiscie zamierzam nabyc sprzet uzywany):- Rutus Solaris (z lektury forum wynika ze koledzy czasem kopia gwozdziki; z ACE 150 mi sie to nie zdarzylo; poza tym troche przerazaja mnie te pokretla;))- Fisher F4 (ponoc leciutki a z moja choroba stawow to dla mnie dosc istotne)- ACE 250 (koledzy chwala sobie dyskryminacje w nim ale jego zasieg jest raptem 2-3 cm lepszy od ACE 150)Dodam, ze mnie interesuje raczej wylacznie kolorowa drobnica, glownie monetki.W zwiazku z tym co napisalem mam prosbe do bardziej doswiadczonych kolegow o doradzenie jaki ma byc nastepny wykrywacz.Z gory dzieki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Jeżeli zależy ci tylko na zwiększeniu głębokości to jest jeszcze opcja dokupienia większej sondy do ACE150, ale to już musiałbys poszperać na forach na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viwaldi Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 hi- zamiana ace 150 na 250 jest ze tak powiem... ieoplacalna ekonomicznie". wydasz kase a jak sam pisales zasieg praktycznie malo co wzrosnie. dokupienie wiekszej cewki do kanarka tez nie podniesie ci zasiegu tak jak zmiana wykrywki na ktorakolwiek z ponizszych.- solarisa nie mam ale mam proxime i jezeli chodzi o glebokosc to jest zdecydowanie glebsza od kanarkow. troche ciezkawa ale mi podpasowala.- tesoro (np. cibola) jest leciutka, prosta w obsludze i gleboka. bardzo fajna dyskryminacja ale zmienilem ja na proxime ze wzgledu na brak wyswietlacza i wielotonowosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MnIrek Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Jaro polecma proxime zajefajne zasięgi, mi podpasowała odrazu choć na pierwszy raz wydaję się cieżkawa tylko po pierwszej wyprawie mialem zakwasy, i bardzo oszczedna... i postanowielm byc dystrybutorem z tego co oamiętam to powinna byc jakas promocja i jak byc sie zdecydowal to daj znac do jeszcze ci kpl oryginalnych pokrowców dorzuce gratis jak cos to pisz na prv Link to comment Share on other sites More sharing options...
dino73 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 ja ci kolego szczerze polecam prizma IV leciutki,zasięg i dyskryminacja lepsza niż w ace no i solidność wykonania!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro1979 Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 WitamWieksza cewka do Garretta odpada, Proxima ze wzgledu na wage raczej tez (po kilku godz chodzenia z garrettem juz mnie nadgarstek napier..psza). O Prizmie nie myslalem ale pojawila sie nowa opcja - X-terra 50. Wlasciwie juz jestem po slowie z kolesiem od x-terry i chyba sie zdecyduje.Dzieki serdeczne za naprowadzenie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.