jaro1979 Napisano 30 Listopad 2009 Autor Napisano 30 Listopad 2009 WitamChodze ja sobie od 1,5 roku z Garrecikiem i generalnie nie narzekam ale ostatnio uznalem ze w sumie za gleboko to ja raczej nie kopie, zwlaszcza w lesie. Zaczalem sie zastanawiac nad zamiana na cos glebszego" i skuteczniejszego. Rozpatruje na dzien dzisiejszy nastepujace opcje (kwota jaka chce wydac to 700-1000 zl max, oczywiscie zamierzam nabyc sprzet uzywany):- Rutus Solaris (z lektury forum wynika ze koledzy czasem kopia gwozdziki; z ACE 150 mi sie to nie zdarzylo; poza tym troche przerazaja mnie te pokretla;))- Fisher F4 (ponoc leciutki a z moja choroba stawow to dla mnie dosc istotne)- ACE 250 (koledzy chwala sobie dyskryminacje w nim ale jego zasieg jest raptem 2-3 cm lepszy od ACE 150)Dodam, ze mnie interesuje raczej wylacznie kolorowa drobnica, glownie monetki.W zwiazku z tym co napisalem mam prosbe do bardziej doswiadczonych kolegow o doradzenie jaki ma byc nastepny wykrywacz.Z gory dzieki i pozdrawiam
Anarchista Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Jeżeli zależy ci tylko na zwiększeniu głębokości to jest jeszcze opcja dokupienia większej sondy do ACE150, ale to już musiałbys poszperać na forach na ten temat.
viwaldi Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 hi- zamiana ace 150 na 250 jest ze tak powiem... ieoplacalna ekonomicznie". wydasz kase a jak sam pisales zasieg praktycznie malo co wzrosnie. dokupienie wiekszej cewki do kanarka tez nie podniesie ci zasiegu tak jak zmiana wykrywki na ktorakolwiek z ponizszych.- solarisa nie mam ale mam proxime i jezeli chodzi o glebokosc to jest zdecydowanie glebsza od kanarkow. troche ciezkawa ale mi podpasowala.- tesoro (np. cibola) jest leciutka, prosta w obsludze i gleboka. bardzo fajna dyskryminacja ale zmienilem ja na proxime ze wzgledu na brak wyswietlacza i wielotonowosci.
MnIrek Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 Jaro polecma proxime zajefajne zasięgi, mi podpasowała odrazu choć na pierwszy raz wydaję się cieżkawa tylko po pierwszej wyprawie mialem zakwasy, i bardzo oszczedna... i postanowielm byc dystrybutorem z tego co oamiętam to powinna byc jakas promocja i jak byc sie zdecydowal to daj znac do jeszcze ci kpl oryginalnych pokrowców dorzuce gratis jak cos to pisz na prv
dino73 Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 ja ci kolego szczerze polecam prizma IV leciutki,zasięg i dyskryminacja lepsza niż w ace no i solidność wykonania!!
jaro1979 Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 WitamWieksza cewka do Garretta odpada, Proxima ze wzgledu na wage raczej tez (po kilku godz chodzenia z garrettem juz mnie nadgarstek napier..psza). O Prizmie nie myslalem ale pojawila sie nowa opcja - X-terra 50. Wlasciwie juz jestem po slowie z kolesiem od x-terry i chyba sie zdecyduje.Dzieki serdeczne za naprowadzenie;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.