felczer Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 Świadectwo przyjęcia w poczet studentów prawa Uniwersytetu Wileńskiego
felczer Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 Nie zmieściło się na poprzednim foto
felczer Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 Ciąg dalszy jak sobie sprawię nowy aparat. Pozdrawiam
Rottontoy Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Ta blaszka co podniosła ciśnienie to ostrze do kosiarki rotacyjnejpozdro:)
Rottontoy Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 http://www.fpuh-stalmet.eu/img_noze/maxi/noz-kosiarki-rotacyjnej-polski.jpgdla porównania
Blitzkrieg Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Ładne fanty kol. felczer, szczególnie fajny jest szkaplerzyk... A koło skąd pochodzi jeśli możesz powiedziec??
felczer Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 Witam kol. Blitzkrieg. Koła mam takie dwa. Tylko drugie trochę gorzej zniosło pobyt" w piwnicy. Oba mój dziadek przywiózł w 1936 r z wojska. Służył tak jak napisałem powyżej w 1 Pułku Lotniczym. Od niego wiem że są od samolotu. Nie wiem tylko od jakiego. Nie udało mi się tego ustalić. Próbowałem pytać w Muzeum Lotnictwa ale olali moje maile. Prawdopodobnie w takie kółka ogonowe wyposażone były niektóre Emile". Mam zdjęcie 109 z Deutsches Museum z takim właśnie (w opisie zdjęcia jest podany inny wymiar częściej spotykany o ile dobrze pamiętam 280x105). jedyna różnica jest taka że moje są malowane na zielono (khaki) a tamto jest w kolorze RLM 65. Jak znajdę to zdjęcie to wstawię dla porównania.
Blitzkrieg Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Ciekawa sprawa, jakbys porobił lepsze fotki to podejdę kiedyś do muzeum, osobiście może nie oleją, a daleko nie mam bo koło rakowickiego mieszkam;) Widzę że kolega raczej nastawiony na drobinicę, a ja za wrześniem biegam...
felczer Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 Postaram się podesłać na maila. A jakby coś to i kółko gdyby chcieli obejrzeć mogę wypożyczyć.
felczer Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 Fotki poszły. Na razie lepszych nie mam. To łożysko które tam widać nie należy do kompletu samo się wklinowało i na razie go nie ruszałem. Odnośnie zbieractwa to biorę wszystko co wg mnie fajne a wrzesień to on fajny jest ale nie mam do niego na razie szczęścia.
sprat Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Na tej połówce medalika z jednaj strony Matka Boska Różańcowa i napis MATKA BOSKA RÓŻAŃCOWA u dołu powinno być A.M.Z drugiej strony Św. Dominik i napis S. DOMINIKPozdrawiam,sprat
felczer Napisano 29 Marzec 2010 Autor Napisano 29 Marzec 2010 Trochę nowych fotek starych fantów. Na początek mercedes (dałem do id)
felczer Napisano 29 Marzec 2010 Autor Napisano 29 Marzec 2010 Trochę guziołków". Na początek stare harcerskie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.