Skocz do zawartości

Taki mały zbiorek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam kol. Blitzkrieg. Koła mam takie dwa. Tylko drugie trochę gorzej zniosło pobyt" w piwnicy. Oba mój dziadek przywiózł w 1936 r z wojska. Służył tak jak napisałem powyżej w 1 Pułku Lotniczym. Od niego wiem że są od samolotu. Nie wiem tylko od jakiego. Nie udało mi się tego ustalić. Próbowałem pytać w Muzeum Lotnictwa ale olali moje maile. Prawdopodobnie w takie kółka ogonowe wyposażone były niektóre Emile". Mam zdjęcie 109 z Deutsches Museum z takim właśnie (w opisie zdjęcia jest podany inny wymiar częściej spotykany o ile dobrze pamiętam 280x105). jedyna różnica jest taka że moje są malowane na zielono (khaki) a tamto jest w kolorze RLM 65. Jak znajdę to zdjęcie to wstawię dla porównania.
Napisano
Ciekawa sprawa, jakbys porobił lepsze fotki to podejdę kiedyś do muzeum, osobiście może nie oleją, a daleko nie mam bo koło rakowickiego mieszkam;) Widzę że kolega raczej nastawiony na drobinicę, a ja za wrześniem biegam...
Napisano
Fotki poszły. Na razie lepszych nie mam. To łożysko które tam widać nie należy do kompletu samo się wklinowało i na razie go nie ruszałem. Odnośnie zbieractwa to biorę wszystko co wg mnie fajne a wrzesień to on fajny jest ale nie mam do niego na razie szczęścia.
Napisano
Na tej połówce medalika z jednaj strony Matka Boska Różańcowa i napis MATKA BOSKA RÓŻAŃCOWA u dołu powinno być A.M.
Z drugiej strony Św. Dominik i napis S. DOMINIK

Pozdrawiam,

sprat
  • 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie