niechludow Posted November 22, 2009 Author Share Posted November 22, 2009 To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro5 Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Zasadniczo to może nie powinienem zabierać głosu, bo łuski" to moja strona ;)Wieczorkiem, jak znajdę chwile czasu wrzucę skan uwierzytelniający :)Na municion niestety jest wiele błędów, w zakładce 7,92x57 Mauser sam im kilkanaście poprawiałem (co jest przez admina odnotowane). To samo zrobił Landminer odnośnie znakowania amunicji polskiej i innych krajów Europy wsch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niechludow Posted November 22, 2009 Author Share Posted November 22, 2009 To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomala_kikol Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Wychodzi na to, że XXI to oznaczenie parti wyprodukowanej amunicji. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
niechludow Posted March 10, 2010 Author Share Posted March 10, 2010 co mogłem to przeszperałem i wszędzie na godzinie 6 czeskich łusek mausera jest wybity miesiąc produkcji. Czy zatem moja łuska to błąd fabryczny, pomyłka? A może to biały kruk za którego kupię nowsze auto? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
niechludow
To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ?
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.