niechludow Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ?
Jaro5 Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Zasadniczo to może nie powinienem zabierać głosu, bo łuski" to moja strona ;)Wieczorkiem, jak znajdę chwile czasu wrzucę skan uwierzytelniający :)Na municion niestety jest wiele błędów, w zakładce 7,92x57 Mauser sam im kilkanaście poprawiałem (co jest przez admina odnotowane). To samo zrobił Landminer odnośnie znakowania amunicji polskiej i innych krajów Europy wsch.
niechludow Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ?
tomala_kikol Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Wychodzi na to, że XXI to oznaczenie parti wyprodukowanej amunicji. Pozdro
niechludow Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 co mogłem to przeszperałem i wszędzie na godzinie 6 czeskich łusek mausera jest wybity miesiąc produkcji. Czy zatem moja łuska to błąd fabryczny, pomyłka? A może to biały kruk za którego kupię nowsze auto? :)
Pytanie
niechludow
To zapewne 7,92 x 57 wyprodukowany przez Povaszke Strojarne Banska Bystrica. Zastanawia mnie tylko sygnatura XXI. Z tego co wyczytałem na MUNICION , w tym miejscu cechowano miesiąc produkcji.Co zatem oznacza XXI ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.