7278s Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 Witam posiadam Wykrywacz metalu BOUNTY HUNTER Discovery 1100 i chciał bym wiedzieć czy darady zwiększyć jego zasięg np. PRZEZ ZMIANĘ CEWKI lub inaczej? ? ?
sprat Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 zasięg każdego wykrywacza poprawia się jak największą ilością godzin spędzonych w terenie z danym sprzętem ;-)Pozdrawiam,sprat
plaster180 Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 witam moim zdaniem i nie tylko moim wykrywacze BOUNTY HUNTER nie nadają się do poszukiwań także najlepszym wyjściem będzie wymiana sprzętu na coś sprawdzonego,pozdrawiam.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Jeśli ACE się nadaje to niby dlaczego BH się nie nadają? Ten który widziałem, nie pamiętam modelu, był nieznacznie płytszy od ACE. Na płytkie fanty tak samo jak ACE się nadawał. Na głębsze żaden z nich.
PUMA1 Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Tak jak Brzęczyszczykiewicz pisze że Bounty Hunter też ładnie ciągnie płytki kolorek tak jak Ace . Miałem kiedyś Bounty Hunter Tracker IV jeden z niższych modelów Bh i bardzo dobrze ciągnoł monetki. A czy płytszy od Ace trzeba by było sprawdzić w terenie . Może ktos ma dwa modele jeden Ace drugi Bh i zrobi teścik najlepiej w terenie.Z tego co pamietam to W instukcji Bh nawt jest napisane że przeznaczony jest do wykrywania monetek i kolorków.
Cpt.Nemo Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Mi sie , z kolei wydaje ze tak naprawde to zasieg mozna zwiekszyc jedynie wymieniajac wykrywke. Wymiana cewki daje , na podstawie doswiadczen z ACE, najwyzej kilka centymetrow za to zwieksza sie ciezar i pogarsza wygoda operowania, oraz spada precyzja wbudowanego pinpointera.Gdyby poprawa byla tak jasna i prosta to producent raczej by sam nie zaniedbal jej wprowadzenia. Domowymi metodami chyba niewiele da sie zrobic i nie warta skorka wyprawki.
prawda Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 jeżeli dany sprzęt lub dany model ma cewki zamienne to można zmienić.a co to da to zapytaj się przedstawiciela firmy sprzedającej dany wykrywacz
papi Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 zwiększenie zasięgu o kilka centymetrów to nie byle co Cpt.Nemo . ja jak dorwę wykrywkę co łapie o 2 cm wiecej niż ten co mam od razu go kupię. kilka centymetrów to naprawdę wiele.
Cpt.Nemo Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Nie za darmo a za zwiekszenie wagi cewki na wysiegniku, pogorszenia ergonomii zabawy z wykrywka i mniejszej precyzji pinpointera czyli wiecej kopania i grzebania. DLA MNIE TO NIE BYLO WARTE TYCH 2 CM :) I PO TESTACH PRZESZLY MI POMYSLY NA WIEKSZA CEWKE.Sorry za wielkie litery to przypadek ale juz mi sie przepisywac nie chce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.