zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Witam wszystkich. Ponieważ nie działa mi wyszukiwarka Odkrywcy prosiłbym o jakieś informacje na temat tej odznaki. Wiem tylko, że jest to odznaka Przysposobienia Wojskowego", natomiast kto ją nosił(oficer prowadzący szkolenie ? ) i w jakim okresie była przyznawana tego już nie wiem. Google również mi nic ciekawego nie pokazało.
zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 ... rewers (orzełek dla porównanania wielkości)
zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Aby nie tworzyć nowych wątków, dorzucę jeszcze taką oto przypinkę do id. Może ktoś skojarzy z czymś (wydaje mi się że nie jest kompletna. Guziczek dla porównania wielkości
zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Oraz taka oto zatyczka (podejrzewam że zatyczka ze względu na stożkowy kształt). Przez otwór był przewleczony drucik (skorodowany więc odpadł)
zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 ... i cały niedzielny urobek". Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
zmija Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Raczej obóz PW. 3 plombki z orzełkami, a reszta - popelinka;-)
tyfus Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 żmija, następnym razem, nie rób misz-masz na ID bez numizmatówprzypinka - na numizmatycznya urobkiem" możesz chwalić się na Naszych odkryciach (bez ID)-pozdro-
vonbromberg Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Orzeł PW został wprowadzony rozkazem z roku 1929 i nosili go na czapce członkowie przysposobienia wojskowego. http://www.odkrywca-online.com/nasze-ptaszki,660848.html#660848 - tam masz link do takich orłów jak ten PW i wz. 19.
zmija Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 NIkt nie kojazy przypinki z trzeciego zdjęcia?
Nepfalin Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 Napewno cos związane z muzyką . może jakaś orkiestra , ale najbardziej ciekawe , czy te nasze wpinki są związane z żołnierzami.
zmija Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Uważam że tak, wyszła w kontekście WP / PW IIRP
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.