dyr.Dymalla Napisano 7 Listopad 2009 Autor Napisano 7 Listopad 2009 Obudowa stalowa chromowana(złuszczona). W środku jak widać, cztery płytki ale nie ołowiane,oddzielone od siebie.Na górnej pokrywie otwór(wlewowy?) i dwie końcówki z nakrętkami.Znalezione na rosyjskich pozycjach,prawdopodobnie wojsk pancernych.
dyr.Dymalla Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 A trochę więcej? Rosyjskie czy niemieckie? Do radiostacji?A może współczesne?
janczar Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 ja kiedyś wykopałem na śmietniku akumulator niemiecki i był inaczej zbudowany wygląda na rosyjski a czy od radiostacji tego nie wiem
wojtek1234321 Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Bardzo podobne akumulatory zasadowe, (też chromowana obudowa, podobne rozmiary, napięcie 1,2 Volta) były używane współcześnie w kolejowych lampach oznaczających koniec pociągu. Lampy te bardzo często były kradzione i używane przez woźniców do oświetlania wozów konnych w czasie jazdy wieczorem.
dyr.Dymalla Napisano 7 Listopad 2009 Autor Napisano 7 Listopad 2009 Obudowa stalowa chromowana(złuszczona). W środku jak widać, cztery płytki ale nie ołowiane,oddzielone od siebie.Na górnej pokrywie otwór(wlewowy?) i dwie końcówki z nakrętkami.Znalezione na rosyjskich pozycjach,prawdopodobnie wojsk pancernych.
Pytanie
dyr.Dymalla
Obudowa stalowa chromowana(złuszczona). W środku jak widać, cztery płytki ale nie ołowiane,oddzielone od siebie.Na górnej pokrywie otwór(wlewowy?) i dwie końcówki z nakrętkami.Znalezione na rosyjskich pozycjach,prawdopodobnie wojsk pancernych.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.