grzewlod Napisano 7 Listopad 2009 Autor Napisano 7 Listopad 2009 Zamierzam nabyć pinpointer Tesoro Treasure Mate. Czytałem wiele postów na różnych forach o kretach ale w żadnym poście nie było konkretnego opisu testu Treasure Mate. W większości postów były tylko ogólne opisy mało mówiące o jego możliwościach ( zasięg, wytrzymałość itd.). Proszę użytkowników tego kreta o opinię jak się sprawuje w naszej rzeczywistości.
Raned Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Próbowałem kilku pinpointerów włącznie z Treasure Mate i żaden się nie sprawdza. Lepiej odpuścić i używać wykrywacza z dobrym punktowym namierzaniem. W przypadku cewek widescan i cewek dużych jest to trudniejsze, ale do opanowania.
armand Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Nie zgodzę się z kolegą Denarem. Doświadczeni poszukiwacze mają nawyki, których nie potrafią wykorzenić. Trudno im przejść z techniki dzielenia bryły" na namierzanie pinpointerem. Mając własne nawyki, pinpointerem wyszukują dłużej. Sam kiedyś chciałem kupić od Denara ten wykrywacz, [jako jedyny ma dopasowanie do gruntu], ale wymiary tego pinpointera zniechęciły mnie do zakupu. Ale przypomnę, że przy cewkach DD przy niektórych wykrywaczach np. F75 namierzanie jest koszmarne, sprawdziłem to osobiście, szczególnie przy drobinie metalu. Oczywiście właściciele tego wykrywacza zaraz się zabulgoczą, bo jak się wyda cztery tysiaki to życie musi być piękne. Np. przy Safari namierzanie jest OK.
SZZ Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Przesadzasz Armand, jak ma się trochę wprawy i opanuje namierzanie krzyżowe, znalezienie małego obiektu nie stanowi problemu i to w trybie dynamicznym, bez użycia pin-pointu.Pozdrawiam
grzewlod Napisano 7 Listopad 2009 Autor Napisano 7 Listopad 2009 Dzięki za odpowiedz proszę nie odchodźcie od wątku i nie próbujcie się przekonywać czy sprzęt jest potrzebny czy nie. Tak czy inaczej nabędę jakiegoś krecia tylko chciałbym poznać wszystkie za i przeciw. Mam do wyboru dwa pinpointery i nie wiem, który wybrać. W grę wchodzą Treasure i Pitol Probe. Dlatego proszę użytkowników tych sprzętów o kilka słów jak się sprawuje w naszej rzeczywistości. Nigdzie w necie nie dotarłem do testów Tresur i dlatego chciałby się coś więcej o nim dowiedzieć. Oglądałem kilka testów Pitol Probe i wydaje mi się, że jest to ciekawy pinpointer, tylko zasilany jest 2 bateriami i jego wielkość też nie przemawia za nim sami wiecie noszenie dodatkowego sprzętu na dodatek sporych rozmiarów jest nieco uciążliwe a Tesoro ma mniejsze gabaryty i jest lżejszy.
SZZ Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Bynajmniej nie mam zamiaru przekonywać Cię kolego. Swoje pieniądze możesz nawet wrzucić w błoto.Pozdrawiam
VanWorden Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 grzewlod - tutaj masz mały teścik tego krecika i zestawienie z najpoważniejszą konkurencją i kretem lepszym moim zdaniem od pistol probe, czyli Garrettem: http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2379PozdrawiamVW
grzewlod Napisano 7 Listopad 2009 Autor Napisano 7 Listopad 2009 VanWorden dzięki o to mi chodziło. Pozdrawiam wszystkich.
harnaś1 Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Sun Ray FX-1 VanWorden powiedz jaki ma zasięg ten pinpointer oczywiście przy fisherku f75 np. dla monetki w ziemi.Podaj wielkość monetki to ważne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.