gustaw7609 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 jestem poczatkujacym użytkownikiem HS3 i gdy chodze z nim po lesie na ustawieniu GRUNDBALANS-M albo GRUNDBALANS-A czasami zdaza mi sie, ze kopiac w miejcu gdzie miałem sygnał,po wykopaniu około 30cm ziemi sygnał znika i juz sie nie pojawia!!!przesuwajac sonda po wykopanej ziemi tez nie mam sygnału!Czy ktos z Szanownych użytkowników HS3 moze mi to wyjasnic??
gustaw7609 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 niema nikogo kto moze mi to wyjasnic??
Thomson. Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Ustaw tak a powinno być Ok :Tryb: DyscriminationManualDyskryminacja od 2do 4 w zależności od zaśmieceniaTune 5volume 10
gustaw7609 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 dzieki Thomson! czyli to od ustawienia a nie z powodu jakiegos uszkodzenia??
terenowiec69 Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Z tego co napisałeś to chodzisz w trybie statycznym bez dyskryminacji.W tym trybie ważne jest dostrojenie do gruntu,i tak możesz mieć sygnały fałszywe powyżej lub poniżej wysokości w której dostrajałeś.Druga rzecz to to że układ dostroił się do np. małego przedmiotu i nie bedzie go sygnalizował,wtedy wciskasz przycisk w rączce i sprawdzasz jeszcze raz.Ale ja ci polecam jak na poczatek tryb manual(M) czyli statyk z dyskryminacją,od niego możesz zacząć naukę.A jeżeli chodzisz w dynamiku bez dyskryminacji to takie zachowania są normalne przy silnej mineralizacji gleby,lub sygnał jest od drobiny metalowej np. głęboko zalegajacej,i która to wzbudza sprzęt.Także na poczatek tryby z dyskryminacją,lub opanowanie strojenia do gruntu.pozdr.
gustaw7609 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 dzieki Terenowiec69! mam nadzieje ze w koncu połapie sie na tych anomaliach:) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.