Jump to content

Fisher F2 - problem

npc

Recommended Posts

Witam!
Mam problem z moim nowym F2- wskaźnik poziomu baterii pokazuje rozładowaną baterię, dopiero kiedy poruszę wykrywaczem w okolicy jakiegoś metalowego przedmiotu pokazuje się stan baterii, baterie są nowe, alkaiczne energizer.
Poza tym jeśli nie wytnę żelaza to przy małych przedmiotach typu gwóźdź słychać czasem potrójne beep takie jak na poniższym filmiku

c.d. podaję link do filmu
http://www.youtube.com/watch?v=ExTcsJ2kNE8
Podejrzewam że wynika to z tego, że wykrywacz waha się między dwoma lub nawet trzema kategoriami znaleziska i chyba jest to normalna reakcja na 'ustawieniach fabrycznych', ale wolę się upewnić. Natomiast bardziej martwi mnie wyżej opisany problem ze wskaźnikiem baterii.

(niechcący wcisnąłem tab a potem enter i dodałem nieskończony post)

latam z f2 od roku, taki problem ze wskażnikiem baterii, u mnie nie występuje.Z tym eep" nie zawracaj sobie głowy. Zobaczysz jeszcze wariackie zachowania f2!! np: raz chodzę na maxa czułości, a innym razem ledwo dwie kreski, tak wariuje, a w pobliżu żadnych linii wys. nap. Raz jest cicho , raz popiarduje, że mam ochotę go rozbić o najbliższe drzewo.
Taki to już sprzęt.....z najniższej półki. Pozdra2wiam isztwan

MIałem podobny problem, problem zniknal, gdy baterie wyczerpaly sie do konca i kupilem nowe,
co do roznych sygnalow, to po prostu musisz nauczyc sie wsluchiwac, czsem jak wspomnial kolega dostaje on zajoba i ciezko go poskromic, ale to zalezy w jak zurbanizowanym terenie sie poruszamy, czasem mozna prejsc ok 2-3 km nie uslyszec zadnego sygnalu a czasem po prostu piski i tono rozrywaja nam uszy:)

Pozdrawiam:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information