otrong Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Witam szanownych kolegów.Od kilku dni noszę się z zamiarem zmiany wykrywacza mam ME SEjest to znakomita maszyna, zasięgi to potęga, dyskryminacja doskonała, śmigam z nim już jakiś czas, i największą wadą dla mnie jest jego waga(czyt.ergonomia)- jak już uda mi się wygospodarować trochę czasu to po 3-4 godzinach zaczyna mi się odechciewać chodzenia (nawet jeżeli są fanty).Sprzęt doskonale poznałem i nie uważam się za początkującego.Dlatego proszę koledzy pomóżcie z wyborem czegoś w bardzo podobnej klasie i kasie :) - byle był lepiej wyważony.Zastanawiam się nad Tesoro Tejon, może któryś WHITE`S, może jakieś inne propozycje. Zaznaczam że żadnego z tych sprzętów nigdy nie miałem, również poziom trudności obsługi nie jest dla mnie istotny - może być nawet menu po bułgarsku:)(w przenośni oczywiście)Pozdrawiam i oczekuję na poważne wypowiedzi - nie typu - przeszukaj forum..." - bo to już dawno zrobiłem.P.SA może jest ktoś, kto chciałby się ze mną zamienić.
otrong Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Może znajdzie się również ktoś, kto odwiedzie mnie od tego pomysłu - bo wiem że jest to jeden z lepszych statków na rynku i fajnie mi się z nim pracuje, ale.... waga.... :(
piotr4321 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Raczej dynamik.Dokup xterre70 i używaj jej na codzień.Explorera zostaw na wyczyszczenie dobrych miejsc.Mam ex. trzeci rok i czyszczę głebokie sygnały na polachgdzie były chyba wszystkie wykrywki i zostawiły kupe dobra.Pozdrawiam Piotr
terenowiec69 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Popieram,za dobry sprzet żeby sie go pozbywać.Może nie jest lekki ale za to dokładny.I za to go cenię,i niejednokrotnie czesze miejsca jeszcze po innych.
otrong Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Dziękuję koledzy, to że po innych zbieram jeszcze trochę fantów to fakt i głębokość to flagowa sprawa tego modelu, postanowiłem jednak dokupić Tesoro De Leon jako sprzęt główny - trochę grosza odłożone miałem i czekam na dostawę, myślę że w piątek już powinien być.Po wcześniejszym moim poście doszedłem do wniosku że byłaby to wielka głupota się go pozbywać - tym bardziej że zbierałem na niego kasę pół roku. Będę go brał na miejsca już przeczesane wcześniej przez innych.
Mario7813 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Witam kolegę ja też posiadam explorerka i moim zdaniem dobrym wyjściem będzie dokupienie cewki 11' ja tak zrobiłem i jest na pewno lżejszy...Pozdrawiam i życzę sukcesów...
jaco25 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 witam,popieram zakupienie mniejszej cewki-snajperki,ja osobiście mam 4,5x7,wykrywacz stał się stabilniejszy,a jego ergonomia jest na 5.fabrycznej używam w miejscach oczyszczonych ze śmieci.jest to wykrywka która rekompensuje bolącą rekę po 4 godz chodzenia.pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.