vojtaz2 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Witam, podejrzewam że to jakiś stary wzór pruskiego nieśmiertelnika, proszę mi pomóc, bo nie jestem pewien
vojtaz2 Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 wymiary: długość 5.6 cm, szerokość: 4,3 cm
MK Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Nie jest to standardowy pruski nieśmiertelnik żadnej wersji, choć wariantów było pełno, szczególnie, jeśli chodzi o wymiary. Jeśli już chcielibyśmy podciągnąć to pod nieśmiertelnik, to był robiony przez kogoś prywatnie i niewybity/niewypisany, nie mamy żadnych innych przesłanek traktujących o jego przeznaczeniu. Jeśli druga strona jest gładka jak ta, która prezentujesz na zdjęciach - musimy traktować to znalezisko jako blaszkę z dziurkami o niewiadomym przeznaczeniu.
filipe75 Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Proponuje delikatną szczotką mosiężną podczyścić z jednej i drugiej strony ,potem wypolerować blaszkę szczotką do butów ( tą od polerowania po czarnej paście . nie trzeba używać pasty bo na szczotce zawsze zostaje wosk który nadaje połysku ) Może to drapanka i wyjdą jakieś znaki .Proszę po tym zabiegu obejrzeć blaszkę pod światło. Jak dla mnie to samoróbka blaszki pruskiej .Mam kilka samoróbek ,które są tylko drapankami.
vojtaz2 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Witam, podejrzewam że to jakiś stary wzór pruskiego nieśmiertelnika, proszę mi pomóc, bo nie jestem pewien
vojtaz2 Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 Dziękuję za odpowiedź, przeczyszczę jutro jeszcze raz, jedna strona ma wżery. Zobaczymy co się uda zrobić jutro, życzę miłego wieczoru, pozdrawiam
MK Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 1. wymiary2. wymiary3. nie nastawiaj się na nieśmiertelnik, zwykła blaszka z dziurkami.
Pytanie
vojtaz2
Witam, podejrzewam że to jakiś stary wzór pruskiego nieśmiertelnika, proszę mi pomóc, bo nie jestem pewien
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.