Skocz do zawartości
  • 0

Łuska i żołnierzyk

michal1514

Pytanie

Napisano

Witam ! Mam do ID 2 rzeczy, a mianowicie tak jak to pisze w tytule łuske i żołnierzyka, na 1 ogień niech pójdzie łuska, na zdjęciu widać jakie rozmiary ma mniejwięcej

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Łuska jest stalowa platerowana miedzią. Tak jak napisał Shulka pochodzi od lotniczego MG 131/13. Wygląda nieciekawie ale zapewne dużo lepiej niż po znalezieniu.

Pozdrawiam!
Napisano
ja powiem tak, te łuski znalazłem w 1 miejscu wszystkie sypały się w rękach...sama rdza, ta jako jedyna była jakoś trzymająca się kupy, znalazłem ją jeszcze mdekiem hehe, nie dało się jej ruszyć niczym, moczyłem w róznych pierdołach i nic, dopiero drobny papier ścierny pokazał bicia na łusce. :)
Napisano

Witam ! Mam do ID 2 rzeczy, a mianowicie tak jak to pisze w tytule łuske i żołnierzyka, na 1 ogień niech pójdzie łuska, na zdjęciu widać jakie rozmiary ma mniejwięcej

Napisano
a ktoś coś wie na temat żołnierzyka ? jakieś lata produkcji ? a tak na marginesie na temat md ;d zamieniłem go na garreta ale jakoś nie byłem zawiedziony z niego hehe nie raz mnie nawet zaskakiwał !
Napisano
Łuska 13x64B, pochodzi od Lotniczego Wielkokalibrowego Karabinu Maszynowego Mg 131" który był montowany min. na samolotach Me 109, Me 410, Fw 190, Ju 88, He 177.

http://amunicja.nazwa.pl/amunicja/niemcy/13x64a.jpg

Pozdrawiam Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie