Skocz do zawartości

TAK TO SIĘ KOŃCZY

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam nadzieję że wszyscy koledzy którzy bawią się w saperów słyszeli o kolesiu który w Świdniku starał się rozbroić pocisk artyleryjski.
Niech to będzie dla nich przestroga na przyszłość.
Pamiętajcie że rączki to nie włosy i nie odrosną. A tak ogólnie to ludzie z tego bloku mieli szczęście że koleś rozbierał (pewnie) mały kaliber i tylko on ucierpiał.

Z poważaniem vonadamski

A najbardziej mi się podobało, że to była tajna bojówka neofaszystowska. Ciekawe, czy każdy, kto ma hełm niemiecki lub szpangę może być tak zakwalifikowany. ;-)))

najsmutniejsze jest to że coś podobnego może się wydażyć przez takich jak my szperaczy , nie opisze teraz chyba nic nowego , ale byłem w weekend w lasach na wykopkach , teren przertty jak by sie stado dzików przetoczyło , nagle patrzę , kupka zlomu , a na kupce niewybuch radzieckiego granatu trzonkowego , kawałek dalej leży sobie kolejny niewybuch pocisku 76 mm , i nikt kto to wykopał nie pomyślał sobie że może iśc sobie ktoś , nawet dzieciarnia , zacznie tym do siebie rzucać , albo weżmie na pamiątke.....potem pierdut..... ktoś będzie w kawałkach a winą za to obarczy się każdego napotkanego poszukiwacza

I właśnie o to chodzi. Na którymś spocie próbowałem wytłumaczyć. Rozumiem , że znajdowanie tego typu fantów jest nierozerwalnie (he he ale QpQ) związane z pracą wykrywaczem. Nie słyszałem natomiast, żeby kogokolwiek ukarano za zgłoszenie obecności niewypału czy niewybuchu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie