mendi Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 witam!mam pytanie do znawcow tematu w co lepiej zainwestowac: uzywanego sovereigna, ktorego mozna chyba kupic w granicach 1600zl czy wziac fischera, ktorego 2 letniego udalo mi sie znalezc za 2000, cena wydaje sie mocno okazyjna, czy te wykrywacze znaczaco roznia sie parametrami??
lew_1988 Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Napisz na co na militaria czy na monetki i kolorek potrzebujesz wykrywacza?
albertus32 Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 niestety nie miałem gt, jednakze użytkuje f 75. Bardzo czuły na kolor. Porównując wczesniej z proximą, plus dla fishera. Statyk bardzo głeboki.pozdrawiam
mendi Napisano 8 Październik 2009 Autor Napisano 8 Październik 2009 przeznaczenie głównie an kolorek, choc i na militarke zdarza sie od czasu do czasu pojechac. wychodzi na to, ze kupujac okazyjnie tego fischera mialbym go w cenie podobnej do sovereigna. czy f75 jest znaczaco lepszy??
lew_1988 Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 Minelab jest napewno prostszy w obsłudze ( brak wyświetlacza ) dobrze ciągnie militaria, głeboki tyle o nim słyszał w akcji nie widziałem. Fisher to typowa kosa na kolor, posiada wyświetlacz, troche dźwieki mnie wkurzają takie popierdywanie widziałem go kilka razy w rekach znajomego bardzo sobie chwali fantów tez ma dużo, statyk na militaria tez głęboki. Za dwa tysiące jezeli mało uzywany fisher to bym się mocno zastanowił nad nim bo to w sumie fajny i bardzo skuteczny wykrywacz popytaj moze ktos w okolicy ma obejrzałbys jak działa jeden i drugi wtedy bedzie łatwiej ci wybrac.
sla1971 Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 Zdecydowanie polecam ciF75,uzywalem troche SOVA i weglug mnie najlepiej nadaje sie na plaze.Ja najczesciej uzywam T2 (F75 jest zrobiony na jego bazie)i spisuje sie bardzo dobrze.
albertus32 Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=650301#817841t2 a f 75pozdrawiam
titi Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 statyk w F75 jest rzeczywiście głęboki choć mało przyjemny dla niewprawionego ;),w dynamiku na kolor jest świetny, im dłużej z nim chodzę tym bardziej go lubię, na początku chciałem zaraz sprzedać, od kilku miesięcy nie używam dyskryminacji i nie bardzo sobie wyobrażam powrót do niej
VanWorden Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Uważam podobnie jak sla1971, że jedynym miejscem gdzie Sovereign może się okazać bardziej skuteczny jest plaża, choć i tak wciąż problemem pozostaje kiepska ergonomia. Osobiście z tych dwóch polecam F75.PozdrawiamVW
sla1971 Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Dodam (ciekawostka)ze SOV GT ma ta sama elektronike co EXCALIBUR (MD pod wode).
Klucznik Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Chodze caly czas z F75 a jeden sezon chodzilem z Souv.Jak na monetki na plazy i terenie bez trawy ,ale mocno zasmieconym to Souv.Dlatego ze ma 70 % glębokosci F 75.Na militarkę to zaden sie nie nadaje ,mimo ze F75 na statyku jest jak PI.Na lasy to chodze z Now.PI juz z 15 lat.szcegoly na priv.K.z K.
topór Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Statyk w f75 to porażka w porównaniu do Whitesa nie stabilny właściwie to nie można z nim chodzić, co do GT to moim zdaniem fajny sprzęt, ale trudny w obsłudze niż f75 .Obiema wykrywkami znajdowałem monety i militarkę.Obecnie mam od 2 lat mam f75, ale troszkę tęsknię GT .polecam raczej GT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.