Skocz do zawartości
  • 0

Rosyjski zegarek od dziadka

MEta88

Pytanie

Napisano

witam. Dostałem zegarek od dziadka o którym mało wiem. Wiem że ma ok 150lat, na zewnątrz sąjakieś herby a w środku odznaczenia i napisy rosyjskie, całość jest ze srebra. Zegarek oczywiście dzisła do teraz. Jeżeli ktoś mi pomoże i powie coś więcej o tym zegarku będę bardzo wdzięczny

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zegarek dostawał żołnierz carskiego wojska za dobre zachowanie itp. Tyle info otrzymałem od babki, pradziadek, niestety nie żyje od dobrych parunastu lat więc nie poznam suchych faktów już pewnie nigdy..
gwoli ścisłości posiadam 23 rubinowy Qte Boutte. Mogę się mylić, ale na moje oko są to identyczne modele. Wrzuć więcej fot! + dedykacje!
Napisano

Witam mam coś podobnego , mój jest pozłacany i z dedykacją
nazwa to Rubis produkowany dla wojsk brytyjskich znaleziony na obczyżnie .. Zdrów ...

Napisano
Rubis oznacza ilosc kamieni nie marke...zdjecia zdjecia ale techniczne a nie romantyczne poprosze... czyli zblizenia mechanizmow dekli,napisow wtedy to ma sens...Pozdrawiam Vorax
Napisano

witam. Dostałem zegarek od dziadka o którym mało wiem. Wiem że ma ok 150lat, na zewnątrz sąjakieś herby a w środku odznaczenia i napisy rosyjskie, całość jest ze srebra. Zegarek oczywiście dzisła do teraz. Jeżeli ktoś mi pomoże i powie coś więcej o tym zegarku będę bardzo wdzięczny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie