mmland Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 Widziałem już wiele boratynek i przewertowałem internet ale takie cudo trafiło mi się pierwszy raz.Moneta wielkości boratynki , wykonana z miedzi. Jednam głowa na niej jest trochę inna bo ma jakby nakrycie głowy a nie wieniec, a z pod tego nakrycia wystają włosy proste a nie kręcone jak na innych.z pod włosów wystaje jakby kolczyk.A co najdziwniejsze to na tej stronie nie ma żadnych napisów tylko jest sama głowa
mmland Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 może lepiej będzie widac na tej fotografi
mmland Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 druga strona typowa jak mi się wydaje dla boratynki
mmland Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 A jeszcze jedno proszę przewertowac swoje zbiory może ma ktoś coś podobnego, lub wie co to za boratynka
8total4 Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 fałszerstwo z epoki jak wypisz i wymaluj.gruby orzeł, Jan Kazimierz a'la Cesarz rzymski Traian.Celowe krzywe bicie, grudy" miedzi pomiędzy czcionką i rysunkiem..Krzywa legenda i przede wszystkim litery nie odpowiadajace oryginalnym, za wysokie i za ciasno poukładane" normalne wśród Boratynek, falsów było a pęczki"pozdro.
mmland Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 800tys. różnych odmian a ciekawe po ile sztuk bito takich fałszywych .Nawet nie chce mi się myślec ile tego mogło byc.Ale z drugiej strony jest tu duże pole dla kolekcjonerów bo chyba nigdy nie zapełnią swojej kolekcji.
siesko Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 kolego mmland na tej monecie jest podobizna gargamela,ps kiedy jedziemy kopać,wiesz gdzie...
boratynka Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 http://myvimu.com/exhibit/3191317-fals-szelag-koronny?ref=1549310drugi egzemplarz...
zielaa Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 No i prosze dwa falsy być może bite nawet tego samego dnia.Fajna sprawa pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.