Skocz do zawartości

Wojenna przeszłość Wągrowca

brainm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli jeśli miałby wpaść do wody to przy wyspie tak? Od strony wągrowieckiej, a nie tam za wyspą na chodzież?
Wiecie może w jakiej odległości od wyspy?
Napisano
Wakacje 2010(sierpień) muszę zorganizować ekipę i poszukać może na coś trafimy.
Z tego co mi wiadomo to głębokość tam wynosi od 5-10 metrów, czy to prawda?
Napisano
Czyli tak jak myślałem, Talgo jesteś na 100% pewien, że nazwa Wągrowiec nie była używana przed samą wojną np. rok dwa przed?
na allezło są dwie pocztówki jest na nich Wągrowiec, a sprzedawca twierdzi że są sprzed 1939 i to mi właśnie nie pasowało.
O herbie to nie wiem!
Napisano
Polecam KRONIKĘ WIELKOPOLSKI Nr 3 (131) z 2009 r.(najnowsza), w której można znależć artykuł Wojciecha Kicmana pt. Polskie umocnienia obronne w 1939 r. w okolicach Wągrowca i Gołańczy"
  • 5 months later...
Napisano
coś słyszałem ale konkretów nie przekażę bo to co wiem to tak na prawdę nic...wiem pewnie niewiele więcej niż ty...przykro mi;(
Napisano
no może na priv cokolwiek, ba ja w sumie to wiem mniej niż nic hehe:) nie wiem czy nawet chodzi o sam Wągrowiec, a nie o pewną wioskę koło

pozdro!
Napisano
spójrz tu aczkolwiek konkretów nie... ma http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=247028 ...dodatku nie te okolice;(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie