Krzych1956 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 W książce Żądło Genowefy i L-Jak Lucy Janusz Meissner opisał jak polscy piloci na francuskich starych maszynach po zestrzeleniu niemieckich samolotów zostali zrugani przez francuzików za narażanie na straty ich maszyn. Bohaterski naród, pewnie wychodzą z założenia iż być lepiej żywym tchórzem niż martwym bohaterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 Z jednej strony mamy włożone sporo pracy, by stare wojenne kroniki uczynić zdatnymi do oglądania przez współczesnego człowieka. Kolor, restauracja obrazu, przestrzenny dźwięk... Niestety, tyle pracy poszło na marne, bo kiedy słyszę, że generał Własow trafił do niemieckiej niewoli pod Stalingradem... Kiedyś w deszczowy tydzień na Mazurach, zabrałem się za czytanie jedynego tomu jaki znalazłem w letniskowym domku, a był to Kwartalnik Historyczny". Wtym nudnym piśmie znalazłem recenzję książki jednej niewiasty piszącej o dziejach prehistorycznych, w której recenzent doliczył się około 120 błędów rzeczowych i przerwał rachunek z uwagą, że dłużej już nie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.