XII Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Napisano 22 Wrzesień 2009 Witam,Jeśli ktoś mógł mi powiedzieć coś więcej na temat tej monetki to bardzo proszę. Starałem się żeby na fotkach było widać jak najwięcej. na Fotce nr 1 widać jakieś rosyjskie literki, na drugiej stronie zaś orzeł rysowany pojedyncza kreską z trójkątem jako tors... Który to rocznik, jaki metal i może jeszcze coś więcej jeśli ktoś wie :)Zdrów!
XII Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Napisano 22 Wrzesień 2009 ...mi osobiście przypomina od przodu łezkę lub ewentualnie przynajmniej okres z którego pochodzą łezki... nie mam pojęcia z jakiego metalu jest wykonana a nie chce jej traktować czymś ostrym by nie zepsuć ;) może jakiś rzadki okaz? :)
maxim026 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 witam jest to rosyjsak DIENGA, bita była w miedzi Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupyAllegro Rejestracja Sprzedaj Moje Allegro Szukaj Usługi Społeczność Pomoc Allegro › Kolekcje › Numizmatyka › Europa › Rosja › do 1917 Szukaj w tytułach i opisach Szukaj w do 1917 Dodaj tę kategorię do ulubionychSprzedaj swój przedmiot w tej kategoriiDENGA 17/43/ - ROSJA - ELŻBIETA /1741-1761/ (740244929) powiększ DENGA 17/43/ - ROSJA - ELŻBIETA /1741-1761/ (numer 740244929) Jak kupować? - Opis - Zgłoś naruszenie zasad Dane Aktualna cena 1,00 zł Do końca 3 dni (pią 25 wrz 2009 22:04:25 CEST) Powiadom znajomegoDodaj do obserwowanych aukcji Sprzedający magda_priv (22) Zadaj pytanie SprzedającemuPokaż inne przedmioty Sprzedającego Ograniczenie dla Użytkownikówbez pełnej aktywacji kontaWięcej informacji Lokalizacja Warszawa Kod pocztowy 02-020 Koszt przesyłki pokrywa Kupujący Licytuj Twoja maksymalna oferta(nie mniej niż: 1,00 zł): zł kup na raty Jak kupować?Zarejestruj się. Przeczytaj opis przedmiotu oraz dane aukcji. Przejrzyj opinie o Sprzedającym.Wpisz maksymalną kwotę, jaką chcesz zapłacić za przedmiot. Ograniczenie dla Użytkownikówbez pełnej aktywacji kontaWięcej informacji « powrót Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 10.000 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej). Zobacz jak bezpiecznie kupować. « powrót Transport i płatność Opcje dostawy Koszt wysyłki List polecony priorytetowy 6,00 zł Formy płatności Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Poproś o udostępnienie Płacę z Allegro Opis ROSJA - caryca ELŻBIETA /1741-1761/ moneta bita w latach 1743-1754miedź, średnica: 25mm
maxim026 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 no to se wkleiłem, to nie moja aukcja. porównawczo masz kolego do wgladu.
Raned Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Właśnie, dlaczego jak słusznie zauważył kopijnik2 ma to być dienga Elżbiety skoro jest to prawdopodobnie (słaby stan)połuszka Piotra I?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.