Zwłoka Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Znalezione w okopach razem z amonicja,czesci nosne tasm/skrzynek amonicjnych?Bede wdzieczny za pomoc.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Bandolier na magazynki do BAR-a. Ten z wstawionej przezemnie foty jest z okresu wojny koreańskiej (M-1937 bodajże), ale był wczesniejszy wzór używany już od I w.ś. (M-1918?). Pewnej ilości tych bandolierów używało WP do 1939 roku, kilka lat temu trafiałem okucia na pozycjach z 1939 roku. Sprawdź czy w okolicy nie było wtedy walk.Szukaj też przez Google wg. frazy 'B.A.R. Magazine Belt' itp.
paput Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Witam, sprzączki od amerykańskiego pasa z ładownicami na amunicję.
Zwłoka Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 Dzieki <bjar_1> za pomoc.W tych Twoich okuciach,ktore znalazles miales tez ta klamre do spiecia całego pasa z ładownicami,chetnie zobaczył bym do porownania.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Ten mój bandolier musiał być podarty - trafiły się tylko te klipsiki/zatrzaski i prostokątne klamerki.
garbaty Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Witam,zapinki uwidocznione na drugim zdjeciu,uzywanw byly takze w torbach spadochronu uzywanych przez aliantöw.
Zwłoka Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 no ja mialem troche wiecej szczescia i trafil sie komplecik.Te twoje zatrzaski działaja?bo moich jakos nie moge rozdzielic.Pozdro
Pytanie
Zwłoka
Znalezione w okopach razem z amonicja,czesci nosne tasm/skrzynek amonicjnych?Bede wdzieczny za pomoc.Pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.