grinch20 Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam panowię potrzebuje rady jakie akumlatorki i ładowarekę kupić do proximy chodzi mi o jakieś dober firmy.
BRAT_MIH Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Byś przynajmniej napisał o jakie akumulatorki chodzi, bo instrukcji do Proximy chyba się nie chce ludziom szukać. Zresztą było.
danieloff Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Od lat stosuję ładowarkę i akumulatorki Energizer i nie zawiodłem się na nich. Dobre są też Sanyo.
albertus32 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 polecam aku Varty- tylko te które sa produkowane w japonii, pojemnosc 2700mah, z ładowarka 4 sztuki w media markt - 75 zł, wiec przystepna cena, mysle jednak, ze w pytaniu ukryta jest odpowiedź- kupuj firmowe .pozdrawiam
grinch20 Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Panie brat mih w instrukcji jest napisane ze mozna stosowac akumlatorki a nie jakie a ja pytam własnie jakie dokładnie i wiem ze było DZIEKUJE panowie za posty pozdrawiam!
krzys-kf Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam.BRAT_MIH miał na myśli raczej jaki rodzaj akumulatorków a nie jakiej firmy. Ja używam akumulatorki DURACELL R6/AA 2650 mAh. Ładowarka BC-900
BRAT_MIH Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Dokładnie chodzi o rodzaj akumulatorka - czy 1,5 AA czy 9v. Druga sprawa dotyczy tego, ze niektóre wykrywacze - np x-terra nie mogą być zasilane akumulatorami litowo - jonowymi, ponieważ dają w sumie zbyt duże napięcie - w przypadku 4 ponad 8V. Jeżeli nie masz w instrukcji takich zastrzeżeń to masz duży wybór. Ale najlepiej kupić akumulator niklowo-wodorkowy Energizer i dobrą ładowarkę tzn. taką, która ładuje powoli i nie ugotuje szybko bateryjek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.