Skocz do zawartości
  • 0

hełm niemiecki?

batoni

Pytanie

Napisano

Witam!

W temacie hełmów jestem zupełnym laikiem. Pierwsze moje skojarzenie to że trafił mi się hełm Wermachtu. Ale po przeglądnięciu fotek hełmów niemieckich z II wojny św. nie pasują mi otwory wentylacyjne i wycięcie przy daszku (za małe moim zdaniem). Również z przodu hełmu dwie malutkie dziurki jedna pod drugą jakby jakieś mocowanie dla emblematu czy coś w tym stylu. Proszę o pomoc znawóców.

Pozdrawiam!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przeglądnąłem dokładnie stronkę podaną przez Kolegę wodnika.szuwarka1 i wydaje mi się, że mój model to M-34 Luftschutz [obrona przeciwlotnicza]. Dzięki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!
Napisano

Witam!

W temacie hełmów jestem zupełnym laikiem. Pierwsze moje skojarzenie to że trafił mi się hełm Wermachtu. Ale po przeglądnięciu fotek hełmów niemieckich z II wojny św. nie pasują mi otwory wentylacyjne i wycięcie przy daszku (za małe moim zdaniem). Również z przodu hełmu dwie malutkie dziurki jedna pod drugą jakby jakieś mocowanie dla emblematu czy coś w tym stylu. Proszę o pomoc znawóców.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie