Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka I Dywizji Grenadierow ?

thistle

Pytanie

Napisano

Witam,

Od kilku dni probuje uporzadkowac moja mala kolekcje. Wiekszosc to monety i z nimi nie mam wiekszych problemow. Ale
mam tez kilka odznak i medali, ktorych identyfikacja jest juz dla mnie duzo trudniejsza. Szkoda ze nie natrafilam na to forum wczesniej :(
Zostala mi jedna odznaka, z ktora mam problem. Wyglada ona jak odznaka I Dywizji Grenadierow, ale ta moja nie ma klosow" odchodzacych od symbolu D.1.G." Czy moze istnieja rozne wersje tej odznaki? Czy jest ona autentyczna?
Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje.

PS. Napis na nakretce: Kirkwood & Son, Edinburgh

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki za odpowiedz. Wlasnie te zdjecia widzialam. Znalazlam tez kilka innych na stronach domow aukcyjnych itp. Wszystkie pokazuja odznake z wiencem. Zaczynam sie zastanawiac czy ta moja jest autentyczna. Z drugiej strony ona jest dosc zniszczona i metal jest w kilku miejscach przetarty. Wyglada na dosc stara. Poza tym jedna z odznak z katalogu domu aukcyjnego z Krakowa tez miala na nakretce Kirkwood & son" z tym ze tamta byla zrobiona w Londynie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie