Cowboys From Hell Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2009 Witam.Posiadam monetę ein kreuzer z 1762 roku (chyba z M. Teresą)Jest dosyć gruba i pokryta dużą ilością patyny.Ogólnie stan słaby.Moneta jest chyba miedziana.Czym najlepiej ją wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 szkoda pisać ciagle o tym samym, poważnie. Wyszukiwarka zablokowana, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 a ja odpowiem oliwa albo olej silnikowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2009 No bo właśnie w oliwie moczę tylko cieniutki efekt.Wyszukiwarka działa i to dobrze, ale jakoś mi się zapomniało o niej ;)Zresztą czasami niektórzy podają jakieś nowe przepisy na czyszczenie dlatego warto zapytać.Dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 tat tak :) nowe przepisy - moczenie w occie ! nie rob tego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2009 Wiem że w occie nie powinno się moczyć.Nawet w soku z cytryny nie mocze sreberek (chyba że stan taki że już nic nie zaszkodzi to mocze, ale unikam tego)Ale w jakimś wątku widziałem ,że ktoś czyści monety w kwasie szczawiowym i właśnie zastanawiam się jaki jest efekt takiego moczenia.Bo osobiście wydaje mi się, że to może zaszkodzić monecie.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 to jak ci oliwka nie daje efektów to zrób elektrolize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.