Polan Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Napisano 25 Sierpień 2009 Jak widzicie złom, ale może ktoś się dopatrzy jakiegoś podobieństwa i zidentyfikuje monetę (druga strona całkowicie nieczytelna). Pozdrawiam
Gniewkos Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 Patrząc na tą scenkę, bardziej mi to jakiś patriotyczny medalik przypominapozdro!
kokesh Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 Czy ja dobrze widzę ? Herb Poznania.Pozdro...
Polan Napisano 25 Sierpień 2009 Autor Napisano 25 Sierpień 2009 Wygląda, że będzie to herb Poznania jak napisał kokesh ale co dalej :)
desmo_sm Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 napewno nie poznań bo orzeł nie ma klucza ani jabłka w szponach, w herbie księstwa poznańskiego jest jeszcze duża korona nad tarczą z orłem.poprawcie jak źle myślę.
Bienias Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Desmo_sm może i masz rację ale chyba nie o końca.... jakoś najciężej mi znaleźć ten klucz i jabłko u orła, ale nie zagłbiałem się za mocno...Zdjęcie herbu P-nia z hydrantu :PMoim zdaniem idealnie to samo... Można szukać dalejhttp://commons.wikimedia.org/wiki/Herb_Poznania i datowac, poszukać coś na teamt:Mennica poznańska otwarta w roku 1650 biła denary, szóstaki, półtoraki, trojaki, szóstaki, orty, talary, dukaty i dwudukaty itd..Może akurat ;)
Raned Napisano 28 Sierpień 2009 Napisano 28 Sierpień 2009 Moim zdaniem pozostałość po aluminiowym medaliku patriotycznym lub religijnym nadtopionym podczas palenia słomy na polu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.