SHADOR Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 Cześć !Nie idę na łatwiznę, bo generalnie lubię sam identyfikować, ale z tymi łuskami mam spory problem.Oto bicia:Pierwsza: Z 19 38 IX (lub XI)Druga: 1 B 3 37Zakładam, że obie Niemieckie.proszę o wskazówki co do identyfikacji.pozdrawiamSebastian
michal16 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Pierwsza to Czechosłowacja z 1938 roku , rzymska liczba to miesiac, Producent: Zbrojovka Brno, zavod II, Povażska Bystrica.pozdrawiam
SHADOR Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 Hm...Dzięki. Czyli prawie jak Niemiecka :] Nie pomyślałem, żeby tam poszukać.pozdr
bjar_1 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Niemcy, produkcja na wojnę domową w Hiszpanii.
SHADOR Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 Hm...Nie jestem przekonany.W tych oznaczeniach w linku są oznaczenia rzymskie, a na mojej łusce są tylko arabskie.Moja wygląda tak jak ta z linku na samym dole, tylko D trzeba podmienić na BpozdrShador
ad Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Łuski produkcji niemieckiej dla Hiszpanii w okresie wojny domowej, to dość częste znalezisko. Producent to - Metallwerke Wolfenbüttel GmbH., Wolfenbüttel. Zastosowano to inny kod producenta, mający uniemozliwic jego identyfikacje. W przypadku produkcji na rynek krajowy fabryka ta stosowała kod P186 a później bnfWięcej: http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=181Pozdrawiam
Pytanie
SHADOR
Nie idę na łatwiznę, bo generalnie lubię sam identyfikować, ale z tymi łuskami mam spory problem.
Oto bicia:
Pierwsza: Z 19 38 IX (lub XI)
Druga: 1 B 3 37
Zakładam, że obie Niemieckie.
proszę o wskazówki co do identyfikacji.
pozdrawiam
Sebastian
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.