sławek1989 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Prosze o potwiedzenie przypuszczeń ewentualnie o podanie właściwego pochodzenia tej łodki. W internecie znalazłem podobna od karabinu Arisaka i sadze ze mogła być właśnie od tego karabinu. łodka na naboje z wystajacą kryza , brak sygnatur , mosiadz.
michal16 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Zgadza się od 6,5x50SR Arisaka. pozdrawiam
sławek1989 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 No to nareszcie jakaś inna łódka sie trafiła:) Do tej pory to tylko od Mausera znajdywałem. Pewnie rosjanie używali tych karabinow.
michal16 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Ogólnie produkcję rozpoczęła Japonia , sprzedali sporo Rosji. Również takie karabiny posiadała Francja , Wielka Brytania , a nawet Polska w małych ilościach :)pozdrawiam
sławek1989 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Właśnie to miałem na myśli ze rosjanie tych karabinow najwiecej zakupili.
Pytanie
sławek1989
Prosze o potwiedzenie przypuszczeń ewentualnie o podanie właściwego pochodzenia tej łodki. W internecie znalazłem podobna od karabinu Arisaka i sadze ze mogła być właśnie od tego karabinu. łodka na naboje z wystajacą kryza , brak sygnatur , mosiadz.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.