Czlowieksniegu Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Wyrzucić? Nie.Zniszczyć? Nie.Oddać właścicielowi? Tak :-)
Czlowieksniegu Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Chyba nie napiszesz, że robisz remont dachu u nieboszczyka, mając nadzieję, że ZUS z zasiłku pogrzebowego Ci zapłaci :-)Właściciel nieruchomości, jeśli niejasno się wyraziłem.
ulriś_von_der_śmigło Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 herer1 w sumie to można zrobić tak jak napisałeś, tyle tylko, że:1 moje fanty nie są znajdkami z przeprowadzonych remontów, a nawet gdybym powiedział, że z remontu to za drugim, trzecim itd razem gdybym znowu chciał coś oddać, to też mówić że z remontu?2 na pieniądzach od muzeum mi nie zależy, ale powinna być symboliczna złotówa (uważam, że rzeczy znalezionych nie powinno oddawać się za darmo);3 natomiast zależy mi na tym, żeby zaniesione przedmioty nie 'wyparowały' z muzeum; bo jaki to sens zanieść tam rzeczy, które ktoś może sobie przywłaszczyć?A tak sobie pomyślałem - może zapisać się do jakiegoś stowarzyszenia i taka procedura zdawania fantów będzie łatwiejsza, bezpieczniejsza (dla mnie i dla zdanych rzeczy)?I jeszcze jedna sprawa - jakie przedmioty są dla muzeów wartościowe? Bo tak się 'sram' z oddaniem fantów, które mogą okazać się dla nich niewiele warte, choć rozumiem, że to co dla jednego jest złomem dla innego może być skarbem i tak naprawdę nie ma rzeczy niewartościowych.I jeszcze druga sprawa :) - a może lepiej utworzyć takie 'małe muzeum', salę pamięci, stałą ekspozycję lub coś podobnego dla swojej miejscowości, regionu? Zrobił już ktoś z Was coś takiego? Czy są, z tym związane, jakieś problemy? pozdrówki, ulriś_von_der_śmigło
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Uliriś- a propos i exilibris prywatnego muzeum poszukaj wątki autorstwa Zancusa. Materia inna*, ale o biurokracji jest tam parę zdań.* Chyba, że Ty np MG lub czołg znalazłeś- wtedy Zancus jest zorientowany w przepisach od A do Z. NIE JEST TO ZŁOŚLIWOŚĆ WOBEC ZANCUSA- dopisek dla niedowiarków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.