spid3r Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Ja najczęściej jak coś trafiam to na poboczach dróg leśnych, piaskowych lub trawiastych. Niestety nie znalazłem zależności o jakiej piszecie tyle samo znajduje na małych i dużych polach, zaś najwięcej na drogach dojazdowych do młynów na pola itdi nie zarażajcie się zastraszającą ilości kapsli od wódy, ja chyba zacznę je zbierać i później na złom sprzedawać,na tyle co ich znalazłem miałbym dobrą kasę.
blackdog68 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 A ja zadam pytanie z innej beczki.Jakie pole polecacie tzn. nie miejscówkę tylko - ściernisko,zaorane czy też już bronowane czy jakoś tam :)Próbowałem chodzić po polu zaoranym 3 dni wcześniej,pogoda pełne słońce i się okazało że to nie jest łatwa sprawa.Gorzej się chodzi po takim polu niż po gruzowisku.
rob444 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Kolego moim zdaniem bronowane jeżeli wychodzą fanty to proponuje po przeoraniu przejść ponownie będzie pewne że wszystko wyszło. Taka jest moja metodaPozdrawiam
dgl222 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 witam.ja najwiecej trafien mialem na drogach rozdzielajacych pola..niedawno meczylem" kilka dni trzy stare drozki lesno-polne laczace dwie wioski..bylo kilkanascie ciekawych znajdek..zdrow...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.