Skocz do zawartości

E - Trac wymiana doświadczeń

pni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Właśnie dokonałem przesiadki z explorera II na E trac’a i z uwagi na małą ilość informacji na temat tego wykrywacza na różnego rodzaju forach w tym wątku będę starał się na bieżąco opisywać swoje spostrzeżenia na temat tego sprzętu. W pierwszej kolejności musze stwierdzić, iż wykrywacz jest lepiej wykonany a i jakoś tworzyw sztucznych, z których jest zrobiony jest lepsza niż w Explorerze II. Ponadto, ekran jest większy oraz inaczej jest wyprofilowana rękojeść. Generalnie robi on b. dobre wrażenie. Jedynie co może się wydać problematyczne to cewka. Wiem, że jest już sprawdzona w Exp. SE Professional ale po dokładnym jej obejrzeniu wydaje się być b delikatna a jej ażurowa konstrukcja może przeszkadza w chodzeniu np. po rżysku. Podsumowując zewnętrzny wygląd wykrywacza i ocenę po wzięciu „do ręki” trzeba bezsprzecznie stwierdzi, że jest lżejszy (sprawdziłem w instrukcji o 100 gram od Se a od II to chyba jeszcze więcej;) ale przede wszystkim lepiej się go trzyma w ręku i jest lepiej wywarzony - tu duży postęp w stosunku do Explorera.

Proszę innych użytkowników o zamieszczanie w tym wątku także swoich uwag na temat tego wykrywacza.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam po przerwie, po kilku wypadach mogę cos więcej napisać. Menu jest bardzo czytelne, szybko się można po nim przemieszczać. Generalnie duża poprawa odnośnie eksplorera. Dobra i ciekawą funkcją jest zmiana sposobu sygnalizacji znalezienia przedmiotu. W funkcji normal dale bardzo krótki sygnał dobry przy zaśmieconym terenie, pozwalający bardzo precyzyjnie namierzać przedmiot. W nastawie wydłużonej można spokojnie szybko chodzić bo sygnały są wzmacniane nie tylko gain i poszukiwaniem głębokim, ale również tym trybem także sygnał boratynki jest jak dzwon,k tóra realnie zalegała ponad 20 cm. pod ziemią. Także podstawowa bolączka eksplorera – wolna praca, na tym wykrywaczu została praktycznie wyeliminowana.

Mam tylko jedno ale, miałem sporo fałszywych sygnałów lub sygnałów małego żelaza lub blaszek cynkowych wskazywany na ekranie smartfind po lewej stronie przy skraju. Na wielu polach zaśmieconych łapał mi mnóstwo takich dorbnych sygnałów także duża czułość jaką ma ten wykrywacz w połączeniu z szerokim spektrum częstotliwości sprawia, że trzeba pracować z ustawieniami zwłaszcza z dyskryminacja kolorów. Na szczęście dzięki łatwemu menu jest to możliwe dosłownie po paru wyjściach.

Zapraszam ponownie innych użytkowników tego sprzętu do wymiany doświadczeń.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie