rob444 Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 Problem wykrywacz wzbudził sie i nie przestawał wysyłać dzwięków różnej tonacji. Po wyłaczeniu i odpoczynku pracował sprawnie przez około 5 min, póżniej to samo. obudowa elektroniki była bardzo ciepła. Zakupiony nowy - okres użytkowania 12 miesiecy. Proszę o info czym może być spowodowana taka awaria.
rob444 Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Napisano 18 Sierpień 2009 Panowie czy ktoś posiada opisany wykrywacz, bardzo chetnie wymienie poglądy na temat skuteczności i zasięgów.
meteor1 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Sprawdzić baterie, zresetować - tyle można samemu , jak nie znajdzie się przyczyny to tylko serwis. Sprzęt 12 m-cy, to powinien być jeszcze na gwarancji.Nie mam doświadczenia z awariami tego sprzętu - jak dotąd nidy mi się to nie przytrafiło. Kilka razy miałem jednak podobny objaw z dźwiękami, nie zauważyłem jednak wzrostu temperatury obudowy. Reset likwidował problem. Występowało to po złożeniu i włączeniu sprzętu po transporcie.Pozdrawiam
luzik400 Napisano 18 Sierpień 2009 Napisano 18 Sierpień 2009 Sprawdż baterie czy są prawidłowo włożone.
rob444 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Próba z resetem nie przynosiła efektów użytkowałem sprzęt dosyć intensywnie przez około 8 h przy 30 C. Zastanawiam sie czy temperatura mogła mieć wpływ na zachowanie się wykrywacza.Znalazłem natomiast pewien sposób na eliminację tej awarii po dostroieniu ręcznym. Ale wtedy traci na zasięgu.
adek_ Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 moge jedynie napisac ze chodzilem ze swoim 2500 w temperaturze od minus 10 do plus 35, deszczu, błocie, często bez osłonki i nigdy nic mi sie nie przydarzylo takiego.
rob444 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Ja próbowałem chodzić gdy było około -2 i był problem wzbudzał się i nie dało się pracować.Jeżeli tak to stwierdzam że trafił mi się bardzo wadliwy. Na jakich nastawieniach chodzisz na militarkę a na jakich na monetę. Ja chodzę na fabrycznych czsem coś z poczatku zakresu wycinam
adek_ Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 militarki nie szukam, ponoc na duzej cewce 12 i statyku efekty są bardzo dobre.Co do koloru to jewelery, czulosc na maksa tak zeby sie nie wzbudzal i tyle. Kiedys testowalem na kilku monetach tryby coins, jewelery, relicts, dla mnie to wszystko to samo :)Kolor oczywiscie na cewce 9
rob444 Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Co powiesz na temat kapsli przyznam się że sprawiają problem, trzeba zauważyć że przystosowany jest ten wykrzywacz do amerykańskich wielkości monet trzeba trochę spedzic czasu żeby opanować kiedy co jest pod sąda.Mam pytanie gdzie operujesz w jakich okolicach to moglibyśmy wymienic doswiadczenie w terenie.Ja operuje w okolicach miedzy Siedlcami a WarszawąPozdrawiam
luzik400 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Dzisiaj pośmigałem sobie po polu i doświadczyłem jak ty to piszesz awarii w odległości do 100 metrów do lini średniego napięcia wykrywacz szalał (wzbudzał się)kwadraciki przeskakiwały po całym wyświetlaczu zaznaczę że w tym terenie po deszczu było ok.
rob444 Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 To fakt potrafi wzbudzić sie w takich miejscach natomiast tym miejscu gdzie ja chodziłem zero linni wysokiego napiecia zero gazociagów ogólnie czysto.Mam pytanie czy przy potraceniu o przedmiot np grudę ziemi wzbudza się wykrywka bo mój tak i dosyć często.
rob444 Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 Mogę zgodzić się z tobą ale tylko po części. Monety takie jak kopiejka dzwięk czytelny niema problemu natomiast 20 gr 1923 - podobne rozmiary duży problem ponieważ wystarczy że moneta leży pod lekkim kontem i wskazanie dzwiekowe i wizualne będą na kapsel bądz można pomylić z kawałkiem drutu. Ogólnie można zawsze powiedzieć że wszystko to kwestia nauki obsługi i obsłuchania danego sprzetu.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.