Skocz do zawartości

medalik, guzik oraz monety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Bardzo proszę o identyfikację poniższych przedmiotów. Z jakiego okresu może pochodzić medalik? Oraz czy wszystkie 3 monety to boratynki? W uzupełnieniu dodam, że guzik jest w miarę nietypowy, bo wklęsły. Udało mi się odczytać napis: Senator n460. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

oraz ostatnia monetka wielkością zbliżona do poprzednich. Jest jednak wyraźnie cieńsza. Jej druga strona nie nadaje się do publikacji - wycieruch. Pozdrawiam jeszcze raz

Napisano
Producent guzika to Fryderyk Biertumpfel. jego zakład guzikarski funkcjonował w latach 1831-1870, w Warszawie przy ulicy Senatorskiej 460.daj fotkę z przodu guzika. Pozdro
Napisano

Prezes14 - dzięki za info. Rzeczywiście nazwisko producenta można odczytać na guziku,ale dopiero dzięki Twojej informacji udało mi się to (słaby stan). Załączam fotkę z ukosa - niestety na przedniej części nie zachowało się nic. Pozdrawiam

Napisano
Medalik komunijny. Taka praktyka jest dzisiaj i była tez w XIX wieku. Medalik wygląda mi na połowe XIX wieku, ale niech wypowiedza sie lepsi:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie