Nostro91 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Witam, mam troszkę części od starych motocykli do identyfikacji. - część nr 1 - blacha z jakiegoś baku.Nazywaj poprawnie wątki, poprawiłemPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:14 02-08-2009
Nostro91 Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Napisano 20 Wrzesień 2009 i tuleja na waczacz- ten klocek" z dziurką na błotnik jest bardzej kańciasty niż w iż-u 49.
Nostro91 Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Napisano 20 Wrzesień 2009 I tabliczka znamionowa - dkw nz 350 z 1944 roku - na dole tabliczki chociaż nie widać tego na zdjęciu jest wrona niemiecka.
Nostro91 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Kulisa ręcznej zmiany biegów - podejżewam że to z BMW
Nostro91 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 zdjęcie 4 - zdjęcie niestety wyszło niewyraźne - bicia na kulisie to - 1G.u.L.unt.
Dwadziesciajeden Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Witam blacha do zbiornika M72 albo BMW,stopka hamulaca SHL MO4 oczywiscie byla prosta ,siedzenie od motocykla DKW NZ,jak jest na sprzedaz to to bardzo prosze o kontakt,Pozdrawiam
db Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 nie wiem czy dobrze pamiętam ale wojskowe DKW NZ, a od takiej jest ta rama, miały właśnie podwójne" numery na ramie. Dokładnie w takim układzie jaku Ciebie. Oczyść ramę z farby to znajdziesz jeszcze oprócz kółek Autounion wybitego wafemanta. I nie pisz wrona" bo to jakoś tak śmiesznie.
Nostro91 Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 Widzę że z identyfikcją reszty części nienajlepiej - trudno.Chciałbym zapytać o jeszcze jedną część.Otóż posiadam przednią część ramy Iż-a która zalegała u mnie w szopie.Ma ona przykręconą tabliczkę znamionową od DKW NZ 350 z 1944 r.Niestety tabliczka jest przykręcona na śruby a nie na nity więc myślałem że poprzedni właściciel od którego mój ojciec kupił tą ramę przykręcił ją zamiast oryginalnej.Rama ta posiada uchwyt na wachacz co jednoznacznie mówi, że to rama od iża.Jednak gdy wyciągnąłemją z szopy żeby się dokładnie przyjrzeć ujżałem że numery ramy były wybite dwukrotnie i że jest wibity na niej symbol w kształcie 4 kółek przeplatających się ze sobą co chyba oznacza że to jednak DKW.I tu pojawia się moje pytanie - czy to może być jedna z pierwszych ram od Iży-47 która była przeróbką ramy od DKW? I jaka jest jej wartość ponieważ rozmyślam nad jej sprzedażą.Wiem że wielu na tym forum brzydzi się pytaniem ile to jest warte?" lecz ja narazie tylko rozważam jej sprzedaż gdyż posiadam Iża-49 i potrzebuję pieniędzy na jego remont. możliwe jest tagże że uzyję tej dziwnej ramy do Iża-49 z tego powodu, że rama w moim Iżu-49 jest zużyta.Pozdrawiam i przepraszam że się tak rozpisałem.Nostro91
Pytanie
Nostro91
Witam, mam troszkę części od starych motocykli do identyfikacji. - część nr 1 - blacha z jakiegoś baku.
Nazywaj poprawnie wątki, poprawiłem
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:14 02-08-2009
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.