Skocz do zawartości

Rekonstrukcja bitwy pod Wytycznem 26.09.2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rzeczywiście, patrząc na zdjęcia, p. Banginghunter, przyznaję Ci rację; świetna rekonstrukcja.
Mam prośbę.
Czy mógłbym przeczytać scenariusz w/w inscenizacji, jeśli to oczywiście nie jest problem.
Napisano
z całym szacunkiem dla chłopaków z Wytyczna. jak rusków zastąpisz niemcami a cięzarówkę czołgiem bedziesz miał łowicz, bzure, małwe ..itd.....
Napisano
Okejos pasowało też żeby ruscy mieli czołg -tylko jeszcze nikt repliki nie zrobił 26 lub BT , dobrze że ZIS był i 45 .Niemieckich grup jest już mnogo , a niestety ruskich na 39 rok jest tyle co kot napłakał - i jak na razie nie widać aby coś się mało w tej materii zmienić ,więc temat 17 wrzesnia i napasci sowieckiej w polskiej rekonstrukcji bedzie kulał .No chyba ze będziemy posiłkowali się kolegami że Słowacji lub Czech tak jak to miało miejsce na Bzurze.
Napisano
nie chodzi mi o to zeby ruscy mieli, ze musi być czołg... chodzi o to ze schemat walki z I poł XX wieku jest b. podobny...
a co do pojazdów radzieckich z tego okresu to niestety rdzewieje w białymstoku fajny sam panc
Napisano
Podobna sytuacja dotyczy Wojny 1920r. Było-nie było, wygranej przez nas:)))
Jak to określił mój kolega, nastąpiło tam zjawisko sprzężenia zwrotnego". Nie robi sie dużych bitew, bo nie ma dobrze umundurowanych, wyszkolonych, liczebnych grup; nie ma grup, bo nie robi się bitew.
Oczywiście, są pierwsze jaskółki, jak Komarów, czy Borkowo. Zobaczymy co dalej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie