Skocz do zawartości

Podstodolniaki Jadowite" czyli motocykle ze strychów i stodół.

Klemens Forel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mało wiatru w przednim kole.
Ale czymś do pracy jeździć trzeba.
Bezrobotni nie mają tego problemu. ;))

@Moskit1 ,
co to jest Oldtimer market"???
I co to znaczy Nawet nawet było Catadero" ?????
  • Odpowiedzi 414
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zaczęliśmy przymiarki do kolejnej edycji Rajdu motocykli zabytkowych"malowniczym szlakiem Beskidów,jeszcze się nie rozpisuję bo wszystko jest w planach ale już wiemy że każda edycja przyciąga nowych uczestników.Proszę Was dajcie znać czy byłby ktoś chętny na udział w tej imprezie.Zależy nam na zebraniu kontaktów do ludzi posiadających motocykle i chcących przyjechać do Ustronia.
Napisano
Impreza planowana w okolicach czerwca,więcej informacji o trasie,noclegach roześlemy do wszystkich zainteresowanych.
Napisano
do BART30...
Jakimi sprzętami jeździcie? i mam nadzieję że japoni" nie bierzcie pod uwagę...no chyba ze z początków produkcji...:)
Skąd wyruszacie i przez jakie miejscowości planujecie jechać?
może był bym zainteresowany...:)
Napisano
Jako organizatorzy jezdzimy Radzieckimi bokserami,k-750,MW...jednak każdy z nas posiada kilka motocykli od przedwojennych po Legendy PRL"więc to kwestia doboru trasy decyduje czym się jedzie.
Impreza planowana jako dwudniowa,nie chcemy aby ludzie z dalsza zostali sami sobie po rajdzie.Więc będzie ognisko,balety do rana-jak to zazwyczaj bywa na tego typu imprezkach.
Jeśli chodzi o trase to końcowa decyzja zapadnie gdy będziemy wiedzieli kto i na czym dojedzie,po prostu dobierzemy trase pod sprzęty.Generalnie jedziemy trasami Śląska Cieszyńskiego,opcji jest wiele.....piękna i widokowa Pętla Beskidzka,bliskość trzech granic-Czechy,Słowacja-możliwość zwiedzenie kilku ciekawych miejsc....tego na prawdę jest sporo do wyboru.Start jak zawsze w Ustroniu spod muzeumRdzawe-Diamenty"......poprzednie rajdy pokazały iż podział maszyn rozkłada sie mniej więcej po czterdzieści procent dla Rosji" i PRL"oraz dwadzieścia procent dla motocykli przedwojennych.To nie ma wiekszego znaczenia gdy zbierze się kilkadziesiąt motocykli a każy to już historia.
Napisano
Hansdekawka,może podpowiesz jako organizator nie takich rajdów na co zwrócić uwagę i o co zadbać.Wiem że Remix podczas łodzkiego bazaru rozmawiał z Tobą,więc pewnie zapraszał do Ustronia.
Napisano

@BART30 ,
tak rozmawiałem z Remixem na temat celu tegorocznego Grenzladfahrt`u ,jakim ewentualnie mogło by być Muzeum w Ustroniu.
Ale jeszcze na razie nie jest wiadome jaką trasą pojedziemy.
Pierwszy powtórzeniowy Grenzlandfahrt przebiegł po trasie maksymalnie zbliżonej do tej z 1931 roku.
Start z miejscowoći Wartha w Niemczech w piątek rano, powrót do Warthy sobota wieczorem.Łącznie dobrze ponad 600km w dwa dzionki motocyklami wyprodukowanymi przed 09 majem 1931.Ja miałem dyspensę i mogłem pojechać HD WL 1936, ale tylko dlatego,że jestem wyjątkowej urody ;))
Obok plakieta z rajdu Dokładna kopia oryginalnej z dodanym wpisem 1.Rajd powtórzeniowy 25-27 Sierp.2006".
W tym roku zmienimy trasę,
a ograniczenie wiekowe obowiązywało tylko na 1 powtórzeniowym .
Kolejna edycja Grenzalndfahrt`u przewidziana jest na wrzesień tego roku.
Mile widziani uczestnicy z Polski (oczywiście po weryfikacji pojazdu i facjaty)

Robicie impreze nie po raz pierwszy, więc macie już bogaty bagaż doświadczeń :)
Myślę,że w rozmowach przy złocistym napoju moglibyśmy coś tam skorygować, ale pisanina w tym wątku byłaby Off Topic"
tak jak zresztą cały ten mój post.

A ze względu na to,że wku%#$@*a mnie gówniarstwo,po raz kolejy:
@Moskit1 ,
co to jest Oldtimer market"???
I co to znaczy Nawet nawet było Catadero" ?????

Napisano
Uczestnicy Grenzlandfahrt`u w Ustroniu to by było coś.Tyle zabytkowych motocykli w jednym miejscu-tego jeszcze ta ziemia nie nosiła.
Na nasz rajd zapraszamy wszystkich posiadaczy motocykli zabytkowych jak i tych ogólnie uznanych zawiekowe"czyli cała plejada PRL z województwa śląskiego,byłego bielskiego...tak by każdny uczestnik nie miał do domku zbyt daleko.
Wstawiam mojego pierwszego Junaka-typowy stodolniak.
Hansdekawka,myślę że prędzej czy póżniej dotrzesz do nas do Ustronia i nie jedna czara złocistego napoju ukaże swe dno.
Napisano
Dodałem ogłoszenie na regionalnym portalu internetowym.
TypoweKupię stary motocykl.....itd"Rozsiadłem się wygodnie nad lekturą motocykli przedwojennych i oczyma wyobrazni widziałem je wszystkie u mnie w garażu oczywiście za sprawą tego ogłoszenie.
I się zaczęło,telefony,esemesy....rozmów nie było końca,co za radość,efekt-kilkadziesiąt szlagierów motoryzacyjnych z PRL plus worki części i nic z tego w moim garażu.
Ceny jakie ludzie podawali-totalnie z kosmosu,Allegro plus pięćdziesiąt procent.No i jedyna oferta jaka mnie skusiła to SHL M11 z przebiegiem 800 kilometrów stojąca w ciepłym garażu,przez telefon cena oscylowała około tysiąca złotych.Więc wsiadam w auto i jadę.
Po przyjezdzie na oględziny córka właściciela z uśmiechem oświadczyła dwa i pół tysiaca...No bo wie pan na All...to spokojnie tyle dostanę.Sprawdziłam tatusiowi.
Napisano
@BART30,
s sobotnich (wstępnych) ustaleń na rok przyszły,
wygląda na to, iż Grenzlandfahrt 2011 zajedzie do Ustronia.
Nie jest to jeszcze na 100% pewne, ale pomysł wjazdu na Równicę chwycił.
Szykujta sie chłopaki, bo będzie się działo (nie armata, tylko,działo, od dziać się).
Napisano
Hans a czego Ty sie spodziewałeś jak na ostatnim Bajzlu w W-wie za silnik od WFM na chodzie" chłop chciał 1600zł a widać było że remontu nie miał?;)Ceny zwariowały i tyle....
Napisano

Jadąc do domu z pustym bagażnikiem i powstrzymując ślinotok wywołany widoczkiem eshaelhi jak malina pięknej zajechałem pod sklep,sklep jak sklep typowy wiejskilaszok" jaki spotyka się w tysiacach tego typu opowiadań.Wchodzę a w sklepie jak w rzeczonych opowiadaniach tuż obok grzejnika czterechNapoleonów"trzymających jak jeden mąż prawe ręce pod kabotem.Widać że przerwałe jakąś arcy ważną dysputę przy czymś mocniejszym co tak oryginalnie skrywają przed wzrokiemobcego".
Panowie nie wiecie kto by tu miał jakiś stary motor?
No i się zaczęło.....zamiast wykładu na temat poprawnego nazewnictwa jednośladów panowie popłynęli opowieściami-bez reszty......
Jeszcze tego samego dnia miałemczerwonego szczura"za magiczne 0,5litra.....

Napisano
Któtkie ogłoszenie spisane na kolanie i zostawione w moim sklepie"......esemes..,oddzwaniam....dwóch sympatycznych nastolatków pcha komara za trzy dychy i dwa browarki....
po dwóch dniach dzwonią że mają jeszcze jednego tym ramem jeżdzącego i za sto pięćdziesiąt się z nim rozstaną....kończy się na pięćdziesięciu i dwóch browarkach.
Napisano

Od dziś wiem że internet to nie medium do tego typu ogłoszeń,od dziś rozglądam się za Napoleonami.....
Mam namiary na kilka bardzo ciekawych fantów.....
Trochę tylko żal na myśl że zwozi się pod strzeche motocykle które jeszcze dziesięć lat temu za darmo bym nie brał..........

Napisano
Hansdekawka,jeżeli w grę wchodzi 2011 to mamy sporo czasu na przygotowanie się,chcielibyśmy stanąc na wysokości zadania więc przybliz prosze ogólne założenia takiej wizyty.
Ilu mniej więcej uczestników,zostajecie na noc,jakiego minimum organizacyjnego od nas oczekujesz?
Napisano

Hansdekawka
Sam widzisz że ten wątek łączy pasjonatów starej motoryzacji i chyba nikt z nas nie będzie miał nic przeciwko aby rozszerzyć go odrobinkę.Nie widać lawiny zdjęćpodstodolniaków"a te które są załadowane nie zawsze były odkryte" przez autora.Więc pozwolmy sobie aby ten wątek stał się takim naszym weteranowym......mini forum.
Więc uchyl rąbka informacji na temat Waszego przyjazdu bo nim Łodzi doczekamy to jeszcze trochę.
Bart30

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie